2023 Pazar Vizyon projesinin video görüntüleri yayınlandı. İşte Pazar'ı 2023'te bambaşka bir şehir yapmayı amaçlayan o projenin görüntüleri:

Havalimanı inşaatının devamında yapılması öngörülen dolgu projesiyle birlikte kazanılacak 350 bin metrekarelik alanda Pazar’a yeni bir Pazar katmayı amaçlayan ve AK Parti İlçe Teşkilatı ile Pazar Belediyesi tarafından hazırlanan '2023 Pazar Vizyon projesi' Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı olan 2023’de Pazar’ın görünen yüzü olmaya aday.

Havalimanıyla birlikte 2023 vizyon programı kapsamında yapılacak imalatlar hakkında bilgi veren Yudin Architectural Design firma yetkilisi Mimar Özlem Iudin, “Havalimanının devamında, projenin ana ekseninde, havacılık eğitim ve etkinlikleri, tramvay hattı, yeni liman, helikopter pisti, yelken sporları merkezi, kongre ve fuar alanı, bağlantı köprüsü, yürüyüş ve bisiklet yolları, Disneyland oyun parkı, Kızkulesi rekreasyon alanı, çay bahçeleri, tekne gezinti alanı, çocuk parkları, fotoğraf terasları, açık otoparklar, açık kapalı düğün salonları, restoranlar, toplanma meydanları, amfi tiyatro, bağlantı köprüsü, dilek ağacı fotoğraf terasları, 700 araç ve 20 dükkan kapasiteli park alanı, kapalı otopark, eğitim alanları, gölet çardaklar, açık-kapalı spor alanları bulunuyor. Hemşin Deresi kenarı peyzaj çalışmaları, köprü restorant, kafe-çardak sahil platformları, organik bahçeler, meyve bahçeleri, açık-kapalı piknik alanları ile birlikte 5 yıldızlı otel projesine doğru gidiliyor. Bin yatak kapasiteli, vip katı ve toplantı odaları, çatı katında restoran ve havuzu olan 5 yıldızlı otel içinde; 1500 kişilik konferans salonu, 2 bin kişilik düğün salonu bulunuyor. Türk hamamı ve SPA'lı açık kapalı spor salonlarına sahip, Aqua Park'ı bulunan 5 yıldızlı otel, dolgu alanı sonrasındaki Çaykur fabrikalarının olduğu bölgede tasarlanıyor.” dedi.



Kaynak: pazar53

Editör: TE Bilisim