2009-2012 yıllarında Pazar Kaymakamlığı görevinde bulunduktan sonra Rize Vali Yardımcılığına atanan ve İl Özel İdare Genel Sekreterliğine getirilen Ümit Hüseyin Güney, son kararname ile Sinop Boyabat Kaymakamı oldu.
 
4 yıl görev yaptığı Pazar ilçesinde veda ziyaretlerinde bulunan Güney, ilk olarak Pazar Kaymakamlığında Kaymakam Selçuk Aslan, ardından da daire müdürleriyle vedalaştı.
 
Buradan Pazar Ticaret Sanayi Odası’na geçen Ü. Hüseyin Güney, ardından da Pazar Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.
 
guney2.20141017181305.jpg

GÜNEY, GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
 
5 yıl önce birlikte çalıştıkları muhtarların kendisini kapıda karşılaması karşısında duygulanan Güney, gözyaşlarını tutamadı.
 
guney1.20141017181323.jpg
 
Pazar’da çok zor ve önemli işlere imza attıklarını söyleyen Güney, “Buraya gelirken böyle duygulanacağımı hiç düşünmemiştim. Rize’ye giderken yaşadığımız ayrılık bir veda gibi değildi. Yine sanki buradaymışız gibi idi. Şimdiden sonra da yine memleketimiz burası, geleceğiz, geçeceğiz ama mekânlar aynı olsa da insanlar zaman bunlar gerçekten farklı. Çok büyük zorluklarla mücadele ettik. Gecemizi gündüzümüzü maddi manevi bütün varlığımızı ortaya koyduk. Açıkça söyleyeyim insan kendi şahsı için yapmayacağı fedakârlığı helali hoş olsun Pazar için yaptık. Ama bazen öyle şeyler gördüm, öyle ithamlar duydum ki yüreğim acıdı. İnsanlar böyle şeyleri söylerken hiç mi düşünmezler, hiç mi merhamet etmezler, hiç mi kul hakkını gözetmezler? Belki devletin milletin kör bir kuruşunun peşinde hak hukuk namına hassasiyetin en ilerisini gösterdiğimi düşünen insanlara örnek olabilecek hassasiyetle çalışan bir insana bile bazen türlü itham ve yorumlarda bulunanları gördüm. Bu gerçekten kalbimi yaraladı ama sizler gibi dostları kazanmak ve birlikte başardığımız işler, benim en büyük kazancımdır. Bizim dostluğumuz şahsi menfaat ekseninde olmadı. Siz kendi köyünüze ben ilçeme hizmet için gece gündüz çalıştık. Kimsenin almayacağı riski aldık. Bizim yaptığımızı herkes yapabilirdi ama hiç kimse böyle riskli işlere girmezdi. Bu anlamda sayın kaymakamımız da bayrağı devralıp daha da yukarılara taşıdı. Hepinize minnettarım. Sizler nasıl bizleri unutmuyorsunuz ve bugün buradasınız; bizler de sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Beni bir kaymakam olarak değil bir kardeşiniz olarak bağrınıza bastınız. Allah sizden razı olsun. Hepimiz aynı insanlarız, aynı ilçedeyiz ama 5 yıl öncesine bir daha dönemeyiz. O günler aklıma geldi. O koşturmaca, hengâmeler, o coşku, fedakârlıklar. Kolay şeyler değildi. İnşallah geride hoş bir seda bırakmışızdır. Eseri olmayanın yerinde yeller eser mantığıyla biz ibadet şuuruyla hizmet yaptık. 5 yılı geri alsak bu mesnetsiz iftiralara ki sizin de duyup yüreğinizin yaralandığını biliyorum, buna rağmen yine aynısını yapardım. Rize’ye, Arhavi’ye gittiğimde hemşehrilerimiz güzel şeyler konuşuyorsa bunun da biliyorum ki sebebi Pazar’dır.” ifadelerini kullandı.  
 
guney10.20141017181349.jpg
 
Kaymakam Selçuk Aslan ise yaptığı konuşmada, “Hepimizin temennisi meslek büyüğümüz olarak sizleri daha farklı yerlerde görmeyi temenni ediyoruz. Hem Pazar’a emeği geçen Pazar’da iz bırakan, imzası olan saygın büyüğümüz olarak hatıranız unutulmayacak.” dedi.

guney11.jpg
 
Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Avcı da Güney’in gözyaşları karşısında duygulandıklarını ifade ederek,“Sayın kaymakamımızla uzun süre çalıştık. Gerçekten ben de bu anda duygulandım. Ömür boyu bu anı unutmayacağım. Ben 20 senelik muhtarım. İçimde yer bıraktı. Bizi ziyaret ettiği için Kendi adıma, derneğimiz adına teşekkür ediyorum. İnşallah yeni görev yerinde de buradaki gibi güzel hizmetlerde bulunup başarılı olur.” diye konuştu.
 
guney3.20141017181506.jpg
 
Daha sonra Muhtarlar Derneği önünde toplu fotoğraf çekildi.
 
guney4.20141017181534.jpg
 
GÜNEY, BELEDİYE’DE MORAL BULDU
 
Muhtarlar Derneği’nin ardından Pazar Belediyesine gerçekleştirilen ziyaret ise neşeli bir ortamda geçti.
 
guney8.jpg

Başkan Ahmet Basa, Pazar’a verdiği hizmetlerden ötürü Güney’e bakır vazo hediye etti. Güney’in, “Niçin zahmet buyurdunuz?” şeklinde konuşması üzerine Başkan Basa, “Pazar kaymakamlığı döneminde hazırlamıştık. Bugüne kadar bir türlü veremedik” deyince salonda kahkaha tufanı koptu.
 
guney9.jpg
 
Ümit Hüseyin Güney burada Başkan Ahmet Basa ile bir süre sohbet ettikten sonra Pazar Günbatımı Tesisleri’nde onuruna verilen veda yemeğine katıldı.
 guney6.jpg
Editör: TE Bilisim