Bu yıl 5′incisi yapılan Ankara Rize Günleri, AKM’de muhteşem bir kalabalıkla coşku içinde tamamlandı. AKM’deki etkinlikte 600 bin ziyaretçi ağırlandı.

ankara_rize_gunleri1

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu ile Ankara Rizeliler Derneği organizasyonu ile Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ve “Uluslararası Rize Tanıtım, Kültür ve Sanat Günleri” adıyla ilk kez uluslararası boyuta taşınan Rize Günleri, Rizeliler’in Ankara’daki coşkusuna sahne oldu.

ankara_rize_gunleri2

RİDEF Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu ile yönetim kurulunun özverili çalışmaları ile Rize’nin Ankara’de yüz akı olan etkinlik, ulusal ve uluslararası birçok dev organizasyonu başarıyla gerçekleştirmiş olan Başak Grup tarafından hazırlandı. Açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından yapılan Rize Günleri’ne yaklaşık 600 bin ziyaretçi gelirken, Rizeli olmayan onbinlerce kişi de Rize kültürünü tanımış oldu.

ankara_rize_gunleri3

Ankaralı Neyzen Ömer Faruk Keskin, bu ziyaretçilerden biriydi. Keskin, hayranlık duyduğunu belirttiği Rize kültürünü Ankara’da 4 gün boyunca doyasıya yaşadıklarını belirterek, Karadeniz’in sıcaklığını hissettiklerini söyledi. Keskin, “Güzel gönüllü insanları tebrik ediyorum. Rize’yi almışlar, buraya taşımışlar. Rize’nin, Karadeniz’in sıcaklığını, samimiyetini, yapısını, yemeğini aynen yansıtan mükemmel bir etkinlik oldu. Kendime bir de kemençe satın aldım. Birkaç gündür çalışıyorum ve öğrenmeye başladım” dedi.

ankara_rize_gunleri4

Beklenenin üzerinde ziyaretçi akınına uğrayan ve coşkunun zirve yaptığı Rize Günleri’nde, yöresel kültür tavan yaptı. Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ’nin maden ocağı kurduğu, 2,5 dönüm alanda gerçek çaylık oluşturulan, mimariden sanata, sosyal hayattan yemeklerine kadar Rize’nin tüm renkleriyle temsil edildiği Rize Günleri’ne; Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanısıra; Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Rize Valisi Nurulllah Çakır, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar ile binlerce bürokrat, siyasetçi, işadamı, sanatçı ve sporcu ile vatandaşlar katıldı.

ankara_rize_gunleri5

RİDEF Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Rize’nin kültürünü, doğasını ve turizmini uluslararası boyutta tanıtmayı amaçladıkları etkinliğin tahminlerin de ötesine geçtiğini, yaklaşık 600 bin ziyaretçi ağırladıklarını söyledi.

ankara_rize_gunleri6

Tüm Türk Cumhuriyetleri adına konuşma yapan Kazakistan Büyükelçisi, Rize Günlerini Kazakistan’a taşıma önerisi getirirken, RİDEF Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, tüm esnafı ve standla Rize Günlerine katılanlara teşekkür plaketi verdi. Karaoğlu, Rize’ye yakışan bir etkinlik yaptıklarını, kalite çıtasını yükselttiklerini, gelecek yıllarda çıtayı daha da yukarıya çıkarmak istediklerini söyleyerek, “Muheteşem bir kültür ve sanat etkinliği oldu” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER:
RİZE GÜNLERİ'Nİ 600 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Ankara’da Rize Simidi vatandaşın ilgi odağı oldu
RİZE GÜNLERİ MUHTEŞEM AÇILIŞLA BAŞLADI

ankara_rize_gunleri7 ankara_rize_gunleri8 ankara_rize_gunleri9 ankara_rize_gunleri91 ankara_rize_gunleri92 ankara_rize_gunleri93 ankara_rize_gunleri94 ankara_rize_gunleri95 ankara_rize_gunleri96 ankara_rize_gunleri97 ankara_rize_gunleri98 ankara_rize_gunleri99
Deniz VARLI

Editör: TE Bilisim