Bölgemiz önemli bir hizmete daha kavuşuyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Kaçkar Dağları Milli Parkı’nı adrenalini yüksek, eşsiz maceranın yaşandığı bir mekan haline getiriyor. DKMP Genel Müdürlüğü tarafından doğaseverlerin daha iyi vakit geçirmeleri için planlanan macera parkı projesi için çalışmalar başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Kaçkar Dağları Milli park Müdürlüğü tarafından 25.09.2014 tarihinde ihalesi yapılacak olan Macera Parkı, Milli Park dahilinde olan ve 2013 yılında revize edilen KDMP Uzun Devreli Gelişim Planında öngörülen alanlarda tesis edilecek.

KaçkarMaceraPark2
Konuya ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle;

“Macera Parkı kombinasyonu içerisinde maceracı doğa severlerin görmek istedikleri aktivite alanları planlanmıştır. Bu kapsamda; 80m düşüş mesafeli bungee jumping istasyonu, 60m serbest düşüş ve 200m salınımlı canyon swing istasyonu, toplam 1,4 km mesafeli zipline istasyonu, 100 kişi kapasiteli ve farklı yaş gruplarına hizmet eden en az 6 bağımsız etaptan oluşan orman içi ip istasyonları, ağaç istasyonları ile sulu ve kuru etapların yer aldığı team building, orientering, bilgi ve beceri istasyonları tesis edilecektir. Özel ve/veya tüzel kişiliklerce işletilmesi öngörülen İşin ihalesi 25.09.2014 tarihinde yapılacak olup, yapılacak macera Parkı üniteleriyle Kaçkar Dağları Milli Park içerisinde turizme çeşitlilik kazandırılması, yöre halkına ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.”

KaçkarMaceraPark3
Uzmanlar, Kaçkar Dağları Milli Parkında hizmet verecek olan Macera Park’ın tamamlanmasından sonra Rize ve bölgeye önemli getirilerin olacağını belirttiler.

Editör: TE Bilisim