Rize Valiliği'nin himayelerinde Rize Dernekler Federasyonu'nun organize ettiği 7. Rize Tanıtım günleri hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl Feshane Fuar Merkezi'nde düzenlenecek ve 4 gün sürecek tanıtım günlerine bir milyon vatandaşımızın katılması bekleniyor.

Merkezi İstanbul'da bulunan Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF)'in organize ettiği 7. Rize Tanıtım Günleri 24-25-26-27 Nisan 2014 tarihlerinde Feshane Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Rize Valiliği'nin himayelerinde gerçekleşecek tanıtım günlerine Rize'nin onbir ilçesi geniş standlarla katılıp yörenin bütün kültürel argümanlarını sergileyecekler.

İstanbul'da bulunan bütün Rizeli Derneklerin yer alacağı organizasyona 4 günde bir milyon vatandaşın katılması bekleniyor.

3 BOYUTLU RİZE MÜZESİ

Yoğun bir çalışmanın devam ettiği fuar organizasyonunun en çok ilgi çekmesi beklenen noktası 800 metrekare alanda kurulacak üç boyutlu Rize Müzesi. Maketlerden oluşacak olan müzede Rize konağı, Rize evi, Değirmen, Kemer köprü, Rafting anı, Çay bahçesi, Teleferik gibi çalışmalar katılımcıların ilgisine sunulacak.

Rize'nin bir çok meyvesinin de ağaçlarıyla sergilenecek müze katılımcılardan beğeni toplayacağa benziyor.

AÇILIŞTA 10 BİN KİŞİLİK MIHLAMA (MUHLAMA)

24 Nisan Perşembe günü saat 14.00'da açılısı yapılacak 7. Rize Tanıtım Günlerinin bir başka ilgi çekecek noktası da ''Dünyanın En Büyük Muhlaması'' sloganıyla hazırlanıp misafirlere dağıtılacak olan on bin kişilik muhlama. Rize'nin meşhur yemeği olan muhlama için 10 kişilik ekip hazırlıklara başladı.

KEMENÇE ve TULUM İLE 4 GÜNLÜK EĞLENCE

Kayseri Kocasinan'da 'Neşet Ertaş' fırtınası Kayseri Kocasinan'da 'Neşet Ertaş' fırtınası

Rize Tanıtım Günleri olurda horon, eğlence olmaz mı? Rizeli bir çok sanatçının 4 gün boyunca sahne alacağı etkinlikte Cuma günü akşamı ünlü sanatçı İsmail Türüt sahne alacak. Atma türkülerin atılıcağı, horonların oynanacağı fuar alanında kemençe ve tulum ustalarının el emeği ile hazırlayacakları ürünlerle sergilenecek.

İRTİBAT İÇİN İLETİŞİM:

Ridef, festival için profesyonel bir ekiple çalışma kararı vererek 7. Rize Tanıtım Günlerinin organizasyonu Patika Ajans Reklam Tanıtım Organizasyon'a verdi. Fuar ve Organizasyonla ilgili irtibata geçmek için0216. 553 53 79 nolu telefonu arayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim