Dünyanın ünlü tehlikeli yolu Trabzon’da. dünyaca ünlü tehlikeli yolları araştıran www.dangerousroads.org isimli site tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Derebaşı virajları “Dünyanın en tehlikeli yolu” seçildi. Çaykara’daki Derebaşı virajları dünyaca ünlü tehlikeli yolları araştıran www.dangerousroads.org isimli site kullanıcıları tarafından dünyanın en tehlikeli yolu seçildi. Derebaşı virajları olarak bilinen ve Karaçam’da bulunan Of-Çaykara-Bayburt D915 karayolu site kullanıcıları tarafından “Dünyanın en tehlikeli yolu” seçildi.

Site kullanıcıları yolu, “Ölüm yolu” olarak nitelendirilen Bolivya’daki yoldan daha tehlikeli olarak tanımlandı. Sitede yer alan bilgilerde, yolun 106 kilometre uzunluğunda olduğu ve 29 keskin virajdan oluştuğu belirtiliyor. 2 bin 35 metre yüksekliğindeki Soğanlı Dağı eteklerinde yer aldığı aktarılan yolun ne kadar zor bir güzergah olduğu anlatılırken, “Bazı virajları tek seferde dönemezsiniz, yol 1916 yılında Rus askerleri tarafından yapıldı” deniliyor.

Sitede, yolun en tehlikeli bölümünün Derebaşı tesislerinin bulunduğu yer olduğu, bu bölümün de genelde kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğu ifade edildi. Site kullanıcıları, yolun tehlike sıralamasında Bolivya’daki yolu geçtiğini sık sık belirtirken, o yolun sadece turistik amaçlı kullanıldığını, Derebaşı’ndaki yolun ise insanlar için önemli bir güzergah olduğunu anlattılar. Dünyanın tehlikeli yollarını gezerek değerlendirme yapan site kullanıcıları, Derebaşı yolu için “sözler ve fotoğraflar ne kadar tehlikeli olduğunu anlatamaz” yorumunda bulundular.

Bazı internet sitelerinde Derebaşı Virajlarının Bayburt sınırlarında olduğu ifade edilse de virajlar, Çaykara-Bayburt yolu üzerinde olup Çaykara sınırlarında bulunmakta.

DEREBAŞI VİRAJLARI-3

Ardeşenli Varol Yaşaroğlu'na Büyük Ödül Ardeşenli Varol Yaşaroğlu'na Büyük Ödül

Öte yandan ünlü Fotoğrafçı Emin Coşkun, Dünyanın ünlü tehlikeli yolu seçilen Of-Çaykara-Bayburt D915 karayolundaki Derebaşı virajlarında çok özel çekimler yaptı.

Kısa sürede büyük ilgi gören, gerek ulusal medya organlarında gerekse sosyal medyada paylaşım rekorları kıran görüntüler hakkında patikaa.com’a bilgiler veren ve aslen de Trabzonlu olan Coşkun; “2 gün boyunca gerek havadan gerekse yerden çekimler yaptık. Zaman zamanda özellikle yer çekimlerinde büyük tehlikeler atlattık. Bu virajların en tehlikeli yeri tam 5 km. tamamı insan gücü ile yapılmış. Yerin kayalık olması yolun günümüze kadar gelmesini ve hala işler vaziyette olmasını sağlamıştır” dedi.

İşte Nefes Kesen Görüntüler

Editör: TE Bilisim