Ankara Rizeliler Derneği tarafından 3-6 Nisan tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde “Rize-Karadeniz’e Komşu Ülkeler Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri” adı altında düzenlenecek olan etkinliğe 11 ülke katılıyor.


Uluslararası boyut kazanan ve Başbakan Erdoğan’ın da katılması beklenen Ankara Rize Günleri etkinlikleri, başkente kurulacak 2.5 dönüm çay tarlası ve sembolik Ovit tüneli, kemer köprüler ve değirmenlerle ilklerin organizasyonu olacak.

RİDEF Genel Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Ankara Rize Günleri etkinliğinin “Rize-Karadeniz’e Komşu Ülkeler Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri” adı altında 3-6 Nisan tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenleneceğini açıkladı.

Karaoğlu, “Rize tanıtım günleri adı altındaki etkinliğe Karadeniz’e komşu ve Türki Cumhuriyetlerinin de aralarında bulunduğu Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, KKTC, Kazakistan ve Özbekistan ülkeleri katılıyor. Muhteşem bir Kültür ve Sanat etkinliği olacak. Rize’nin kültür ve sanatını en etkin bir biçimde uluslararası alanda tanıtacağız."dedi.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası yeni sezonu Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde açtı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası yeni sezonu Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde açtı

rizegunler2.jpg

BAŞKENTE 2.5 DÖNÜM ÇAY TARLASI KURULUYOR

500 bini aşkın ziyaretçinin hedeflendiği etkinliğin ilklerin organizasyonu olacağını kaydeden Karaoğlu, şunları söyledi: “Ankara’da kuracağımız şehir yapısı ile 500 bin ziyaretçi sayısını aşacağız. Rize’nin kültürünü yansıtan simgeler başkentte yerini alacak. 2.5 dönüm çay tarlası oluşturacağız. Kemer köprülerimizden Ovit tüneline kadar değirmenlerimizden serenderlerimize kadar birçok simgemiz başkentte yer alacak. Ayrıca çocuklarımız için 2 dönüm alanda şişme oyun parkı ile lunapark kuracağız. 4 bin metrekare etkinlik çadırlarımız olacak. Gösteriler, halk oyunları ve konserler alışveriş çadırlarımızın ortasındaki 140 metrekarelik sahnede olacak.”

rizegunler1a.jpg

MUHTEŞEM BİR ORGANİZASYON OLACAK

Karaoğlu şunları katdetti: “Rize’nin sosyal, kültürel ve ekonomik boyutunun ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının amaçlandığı organizasyonla mahalli idarelerin ve sivil toplum kuruluşlarının halkla birlikte kaynaşması, toplumsal barışa katkı, ulusal ve bölgesel kültürün tanıtılmasını amaçlıyoruz. İddialı hazırlanıyoruz. Muhteşem bir çalışma ortaya çıktı. Kaymakamlar, Belediyeler, Üniversitemiz ve çeşitli kurumlar ile işletmeler organizasyona katılacak. Bu yıl yapacağımız Rize günlerinde esnafımızın mükemmel şartlarda çalışacağı alanlar oluşturduk.” 

BAŞBAKAN ERDOĞAN KATILIYOR

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da etkinliğe davet edildiği ve açılışa katılacağı öğrenildi. Başbakan Erdoğan, ilk kez bu yıl etkinliklerin açılışına katılmış olacak.

Editör: TE Bilisim