Arhavi, festivale hazırlanıyor. Geleneksel hale gelmiş, Türkiye’deki en köklü kültür ve sanat festivali kategorisinde yerini almış ve ulusal çapta da adını duyurmuş olan festivalin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl 43.sü düzenlenecek olan Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali birbirinden değerli konuklara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası Arhavi kültür ve Sanat Festivali, kültürel varlıklarımızın ve yöre insanının yaşayış tarzını yansıtan yarışma etkinlikleri ile tulum ve kemençe eşliğinde halk konseri edasında verilecek müzik ziyafeti ile ve sportif etkinlikleri ile bu yıl da adından söz ettirecek.

Festival Komitesi Çalışmalarını Sürdürüyor
Başkanlığını Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nun yaptığı festival komitesinde de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Festival komitesi adı altında toplanan kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, festivalimizin duyurulması adına sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri en iyi şekilde yerine getirmek adına titizlikle çalışmalarına devam ediyor.

arhavi-festivali-yaklaşıyor-3Kültürel ve Sportif Etkinlikler İçin Start Verildi
21-22-23 Ağustos 2015 tarihleri arasında 3 gün sürecek olan festivalde gündüz kültürel ve sportif yarışmalar düzenleniyor. Gündüz kültürel etkinlikleri sırası ile Aykırı Hızarla Odun Biçme Yarışması, Fındık Ayıklama Yarışması, Dik Hızarla Tahta Biçme Yarışması, Hamsili Ekmek Yapma Yarışması, Laz Böreği Yapma Yarışması, Dibekte Mısır Ayıklama Yarışması, Halat Çekme Yarışması, Tahta Araba (Lazralli) Yarışması, Çay Toplama Yarışması gibi çeşitli kültürel yarışmaların yanında Off-Road Oyunları, Tavla, Satranç, Futbol, Tenis, Kano, Yüzme, Bisiklet, Atletizm, Voleybol, Sokak Basketbolu, Plaj voleybolu, Yamaç Paraşütü gibi sportif müsabakalar da yerlerini alacak.

arhavi-festivali-yaklaşıyor-5Ulusal ve Uluslararası Halk Oyunları Toplulukları Festivale Geliyor
43. Uluslar arası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali Etkinlikleri çerçevesinde ilçeye 5 i yabancı ülke olmak üzere toplam 9 adet halk dansları toplulukları ve sanat elçileri geliyor. Meksika, Makedonya, Ukrayna, Bulgaristan ve Gürcistan ülkelerinin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Trabzon illerinden gelecek misafirleri Arhavi Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Derneği Halk Oyunları ekibinin koordinasyonunda festival süresince ilçemizde misafir edilecekler. Ekipler şehrin belli başlı noktalarında gösteriler sunacak, kendi kültürlerini tüm Arhavi halkına göstereceklerdir.

arhavi-festivali-yaklaşıyor-2Ses Getiren Sanatçılar Arhavi Festivali’nde Sahne Alacak
Arhavi Belediyesi tarafından organize edilen 43.Uluslararası Arhavi Kültür ve sanat festivali bu yıla damgasını vuracak. 3 gün boyunca sahne alacak olan birbirinden değerli ve ünlü sanatçıların yanı sıra yöresel sanatçılarda festival boyunca etkinliğe renk katacak. Bu yıl müzik dünyasının en önemli isimlerinden Resul Dindar, Cengiz Kurtoğlu ve Bengü Arhavi festivaline damga vuracak. Türkiye’nin en eski festivali ve Karadeniz bölgesinin en büyük festivali olan Arhavi kültür ve sanat festivali bu yıl 43.sü düzenlenecek.

21-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak festivalde Resul Dindar 22 Ağustos’ta, Cengiz Kurtoğlu ve Bengü ise 23 Ağustos’ta sahne alacak. Söyleyecekleri şarkılarla sevenlerini coşturacak olan müzik dünyasının başarılı sanatçılarını Arhavi ve bölge halkı merakla bekliyor. Bunun yanında gerek ülkemizde gerekse bölgemizde tanınan önemli sanatçılar da festival’de yer alacaklar. Efkan Şeşen, Tolga Kurdoğlu, Sopho Khalvashi, Aydoğan Topal, Gurup İsina ve Gurup Rest festivale renk katacak diğer isimler.

arhavi-festivali-yaklaşıyor-4Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu; “Bu yıl 43.sünü yapacağımız Arhavi Festivali’ne katılımın her geçen yıl giderek artmasında dolayı Arhavi olarak mutluyuz festivallerin amacı birlik beraberlik kardeşlik ve hoş görünün ön plana çıktığı etkinliklerdir. Arhavi festivali bünyesinde bir çok etkinlikleri gerçekleştirmekteyiz. Bu konuda önümüzdeki günlerde açıklamalarda bulunacağız, bu yıl gece etkinliklerinde önemli sanatçılarla beraber olacağız, halkımıza en iyiyi izlettirmek, seyir zevkini yaşatmak adına ve gerek Arhavi’mizin gerek serhat şehri Artvin’imizin ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunuyoruz.” dedi

İlk yapıldığı tarihten bugüne 43 sene geçen, ulusal çapta isim yapmış, marka haline gelmiş bir festival olan Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali, 43. yılında da yine yoğun ve aynı zamanda eğlenceli bir program ile bölge halkının katılımını bekliyor olacak.

Editör: TE Bilisim