Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Vali Hasan Karahan, ilimizin ve Karadeniz’in ilk yayla şenliği olan Eynesil “14. Hıdırellez Bahar Dizgine Yayla Şenliğine” katıldı.

"BELKİ BAZILARI BİZE KIZIYOR" 
Bakan Canikli, yaylalardaki kaçak yapılaşma ve imar kirliğine de dikkat çekerek bu konuda hassasiyetlerinin nedenlerini anlattı. Doğal yapıyı bozan beton binaların yıkıldığını dile getiren Bakan Canikli “Bakın hiçbir yerde yapılmadı biz son 2-2.5 yılda 150 ye yakın binayı yıktık yaylalarımızda. Belki bazılarınız bize kızıyor. Biz yaylaya niçin geliyoruz. Bu yeşillikler için geliyoruz. Betonu görmek için gelmiyoruz. Beton şehirlerde dolu. Ama eğer buraları da betonlaştırırsak bu iş olmaz. Esasında bir siyasetçi olarak ev yıkmak, bina yıkmak kolay değil ama biz yıktık, yıkmaya da devam edeceğiz.” Bu konudaki kararlılıklarının altını çizdi.

Meteoroloji Rize ve Doğu Karadeniz'i uyardı! Yoğun kar yağışı geliyor Meteoroloji Rize ve Doğu Karadeniz'i uyardı! Yoğun kar yağışı geliyor
ORMAN VASFINI YİTİRMİŞ ARAZİLERİN KÖYLÜLERE DAĞITIMI
Yaylaların önemini ve turizme kazandırılması halinde bölge ve ülke ekonomisine sağlayacağı faydaları da anlatan Bakan Canikli, yayla yollarının belli bir plan dahilinde sıcak asfalt yapıldığını söyledi. Bölge halkını bazı sorunlarının çözümü noktasında kızılağaç ve kestane ağacının orman ürünü olmaktan çıkartılması ve 2-B yasası olarak bilinen Orman vasfını kaybetmiş arazilerin köylülere dağıtımı ile ilgili konularda yapılan çalışmaları ve yaşanan süreci de anlatan Bakan Canikli, konuşmasını “Şenlik yapmaya geldiniz. Şenliğimiz hayırlı olsun.” Diyerek konuşmasına son verdi.

BAKAN HORON OYNADI
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen, ilimizin ve bölgemizin yılın ilk yayla şenliğinde; Bakan Canikli ve bazı protokol mensupları da bir süre vatandaşlarla horon oynadı. “Bizim Karadeniz’in genelde özellikle de Giresun’umuzun vazgeçilmez organizasyonlarımızdan bir tanesi de yayla şenlikleridir.” Sözleriyle konuşmasına devam eden Bakan Canikli “Hemşerilerimiz o kadar çok seviyor ki yayla şenliklerini, gittikleri ülkelerde de aynen burada yaptığımız gibi benzer şenlikler yapıyorlar. Uzun süre görüşemeyen dostlar, arkadaşlar burada karşılaşıyor. Eski günleri yad ediyorlar. Sezonu buradan açtık. Hem baharın gelişi, hem kardeşliğin, dostluğun bir simgesi, hem de ne kadar çok bir araya gelirsek o kadar birbirimizi daha iyi anlarız” diyerek horon oynamanın kültürel ve sosyal yaşantı üzerindeki etkilerine vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim