Meteoroloji Rize ve Doğu Karadeniz'i uyardı! Yoğun kar yağışı geliyor Meteoroloji Rize ve Doğu Karadeniz'i uyardı! Yoğun kar yağışı geliyor
 Türk Çayı’nın dünya pazarında tanıtımı için 2015 yılında yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Rize Ticaret Borsası’nın davetlisi olarak Rize’ye gelen başkan Chanturiya Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’la birlikte Çaykur Genel Müdürü ve Ulusal Çay Konseyi Başkanı İmdat Sütlüoğlu ile görüştü.
 
Görüşmede; her fırsatta Türk Çayını çok sevdiğini belirten ve Nisan ayında Dubai’de 5.’si gerçekleştirilen ulusal çay forumunda Dünya Çay Şampiyonası’nın 2015 yılında Türkiye’de yapılması önerisini getiren Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya ile şampiyonanın Türkiye’de yapılması için girişimlerin biran önce başlatılması yönünde görüş birliğine varıldığı belirtildi.
 
 
Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya: “Ben Tük Çayını çok seviyorum. Tadı, demi ve rengi diğerlerinden çok farklı, diğer yabancı çaylardan bir tane içen başka içmek istemez ama Türk Çayından içtikçe insanın bir tane daha içesi geliyor. ÇAYKUR’un tesislerini gezme fırsatı buldum. Genel Müdürümüz İmdat beye ve Başkanımız Mehmet beye teşekkür ediyorum. Ben ÇAYKUR’un teknolojisinin bu kadar modern olduğunu, çay işleme ve paketleme kapasitesinin bu kadar yüksek olduğunu tahmin etmiyordum. Paketleme tesisine hayran kaldım öğrendiğim kadarıyla yenisi ve daha moderni de yapım aşamasındaymış gerçekten hayranlık verici.”
 
 
Dünya Çay Şampiyonası için Rusya, Güney Kore, Vietnam, Hong Kong ve benzeri ülkelerle daha önce görüştüklerini ifade eden Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan: “Dünya Çay Komitesinin destekleri ve Rusya Çay ve Kahve Federasyonu’nun katkıları ile bunu ülkemizde yapmak için şimdiden çalışmalara başladık, Ramaz Chanturiya ile Rize’de yapacağımız toplantı sonucunda taslak programı belli olacak” dedi.
 
 
Rusya’nın gelecekte önemli bir pazar potansiyeline sahip olduğunu belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu “Türk Çayını dünyada daha tanınır hale getirmek gerekiyor. Nisan ayında Dubai’de gerçekleştirdiğimiz Dünya Çay Forumunda bunun için ilk girişimleri başlattık. Dünya Çay Şampiyonası’nın 2015 yılında Türkiye’de yapılması önerisini getirdik. ÇAYKUR, Rize Ticaret Borsası ve Ulusal Çay Konseyi işbirliği ile Şampiyonanın Mayıs’ta Türkiye’de yapılması için çalışmalara başlama kararı aldık.”
 
 
Çay üreten ülkelerin katılımıyla “Dünya çay demleme Yarışmasının” Rize’de yapılması için mutabakata vardıklarını belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu ayrıca Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü FAO’nun Hükümetlerarası Çay Grubu Toplantısı’nın da 2015 te Türkiye’de gerçekleştirilmesi için girişimlerin başladığını söyledi.
 

Editör: TE Bilisim