Eskişehir’de Trabzonlu bir girişimci, 30 yıl önce babasının tedavi amaçlı kullandığı, kırmızı lahana, limon sosu, acı biber ve sarımsak karışımından elde edilen içeceğe ”Laz Bombası” adını vererek seri üretime geçti.

Trabzonlu Ömer Çoban; yıllar önce Eskişehir’de bir lokanta açtım. Lokantayı açtıktan sonra babam, eskiden Karadenizli yaşlı bir kadının kendisine önerdiği, kırmızı lahana, limon sosu, acı biber ve sarımsak karışımından oluşan içeceği yapalım, küçük bardaklarda müşterilerimize sunalım’ dedi. Babamın fikriyle bunu yaptık ve müşterilerimize sunmaya başladık. Fakat ismi belli değildi. Babam, müşteriler geldiğinde içecek acı olduğu için ‘bomba’ getirin dedi. Ağabeyim ‘Laz Bombası’ dedi. Sonra adı ‘Laz Bombası’ kaldı dedi.

Küçük bardaklarla müşterilerimize sunduğumuz içecek ilgi görünce imalathane kurup seri üretime geçtik diyen Çoban; Şu anda kargo ile Türkiye’nin her yerine bu içeceği gönderiyoruz. Ayrıca süpermarketlerle anlaştık. Bazılarıyla da anlaşma aşamasındayız. İşimizi dahada büyümeyi düşünüyoruz açıklamsında bulundu.

Ambalajının üzerinde Karadeniz şivesiyle ”Ha bunu okumadan içmeyinuz. Ürünün hammaddesi lahanadur. Şişeyi kafaniza tikmeyinuz. Tikersenuz, yanarsunuz. Yananlardan firmamuz sorumlu değildur. Uşaklarun erişemeyeceğu yerlerde muhafaza edinuz. Uşaklaru yakmayunuz. Soğuk içinuz” yazan içecek, 8 ay bozulmadan saklanabiliyor.

Firma yetkilileri laz bombasına ilişkin şunlarıda söylüyorlar;
Laz Bombası ile ilgili elimizde iki türlü bilgi var,bunlardan biri kendimizin ve müşterilerimizin üzerinde denenerek elde ettiğimiz bilgiler,ikincisi ise Dünyada ve Türkiye’de bu konu ili ilgili yapılan araştırmalardan aldığımız bilgilerdir.

1. Müşterilerde ve kendi kullanımlarımızda elde ettiğimiz faydaları.
a – Basur tedavisi.
Bu hastalıkda kullananların tamamında olumlu sonuç alındı. En az bir litre kullanımda etkileri hemen ortaya çıkmaktadır.
b – Reflü,ülser tedavisi.
Bu hastalıkda kullananların tamamında olumlu sonuç alınmıştır.Tavsiye edilen kullanım şekli,mide yanmalarında bir çay bardağının yarısı.

Editör: TE Bilisim