Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, ülkemizin genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı bölgelerin çok bulutlu, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimleri, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ile Çanakkale'nin güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimleri, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ile Çanakkale'nin güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

GÜNÜN EN YÜKSEK HAVA SICAKLIKLARI

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, yer yer pus ve sisli 11

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 17

İzmir: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek 19

Adana: Parçalı ve az bulutlu 18

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu 17

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 15

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 2

Diyarbakır: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sisli 11

Editör: TE Bilisim