Sekiz yıl önce bugün, şarkıcı Kazım Koyuncu, kanser tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesinde 33 yaşında yaşam savaşını kaybederek hayata gözlerini yumdu.

GELENEKSEL KARADENİZ MÜZİĞİ İLE ROCK'N ROLL'U SENTEZLEMİŞTİ

Kazım Koyuncu, ölümünün 9′uncu yılında sevenleri tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikle anılıyor. Geleneksel Karadeniz müziği ile Rock’n Roll müziğini sentezleyerek kendi tarzını yaratan Koyuncu, 2005 yılında hayata veda etmişti.

DİZİLERE YAZDIĞI MÜZİKLERLE ADINI DUYURMUŞTU

7 Kasım 1971′de Artvin’de doğan şarkıcı Koyuncu, yıllardır müziğin içinde olmasına karşın 2000′li yıllarda Gülbeyaz, Sultan Makamı gibi televizyon dizilerine yazdığı müziklerle ünlenmişti.



'KARADENİZ'İN HIRÇIN ÇOCUĞU'' OLARAK TANINDI

“Karadeniz’in hırçın çocuğu” olarak tanınan Koyuncu, demokrasi üzerine fikirleriyle de tanınıyor. Rize’de Fırtına Deresi’ne yapılacak termik santral protestosundan, insan hakları ihlallerine karşı çıkmaya kadar bir çok etkinliğe destek veriyordu.

''ŞAİR CEKETLİ ÇOCUK''

Şair ceketli çocuk olarak anıldı Koyuncu. Verdiği bir ropörtajda ceketten şöyle söz ediyordu; ''Çocukken şiirle çok güzel oynuyordum. Şiirlerle çok uğraşıyordum. Bir ceket yaptırmak isterdim o zamanlar istanbul'a gelirken... Şair ceketi. Geldiğimde şairlerin köprü altına gittiğini biliyordum. Kocaman bir yalana hazırdım, muhtemelen ne ceketler diktirdim kendime... Köyümden çıkıp gelmiştim, orda başka şeyler okuyordum, burda başka şeyler okumaya başladım. Solcu bir babanın solcu oğluydum. solcular saçlarını uzatırmış o zaman.
Dik yakalı devrimci kazağım... O çocuk doğru bir çocuktu. Hiçbir şeyi terk etmedim. Şiir yazmadım evet... Vaktim yoktu. ''

GENÇ YAŞTA HAYATA VEDA ETTİ

Genç yaşta ölen Kazım Koyuncu, ölümünün 9. Yılında düzenlenen çeşitli etkinlikle anılıyor. Kazım Koyuncu Karadeniz'in çıkardığı en önemli değerler arasında yer alıyor. Çok genç yaşta sanat hayatına başlayan Kazım Koyuncu, muhalif kimliği ile tanınıyordu. Kazım Koyuncu'nun unutulmaz şarkıları arasında, Dido Nana, Hayde gibi eserler yer alıyor.

Editör: TE Bilisim