Gi­re­su­n’­un Gü­ce il­çe­sin­de­ki yay­la­cı­la­ra ka­mu ma­lına ev yaptıkları ge­rek­çe­siy­le pa­ra ve kah­ve­haneye git­me­me ce­za­sı ve­ril­di. Yay­la­nın bağ­lı bu­lun­du­ğu Gü­müş­ha­ne To­rul As­li­ye Ce­za Mah­ke­me­si ta­ra­fın­dan verilen ceza 120 köylüyü şaşkına çevirdi.

Mah­ke­me tu­ta­na­ğı köylülerin ad­res­le­ri­ne gönderildi. Tutanaklarda 13 ay 10 gün sü­resince kah­vehane­ye git­me­me gibi ce­zalar verildiği görüldü.

Ta­pu­su Var

Yı­lın 5 ayı­nı yay­la­da, 7 ayı­nı da şe­hir­de ge­çi­ren yay­la sa­kin­le­ri hak­sız­lı­ğa uğ­ra­dık­la­rı­nı be­lirt­ti. Yıl­lar­dır söz ko­nu­su böl­ge­de yay­la­cı­lık yap­tık­la­rı­nı be­lir­ten köy­lü­ler mah­ke­me­ye kar­şı da­va aça­cak­la­rı­nı be­lirt­ti. Os­man­lı dö­ne­min­den ka­lan ta­pu­la­rı­nı da de­lil ola­rak gös­te­ren köy­lü­ler, ka­mu ma­lı­nı iş­gal et­me­dik­le­ri­ni, yay­la­cı­lık yap­tık­la­rı ara­zi­nin ne­sil­den ne­si­le kul­la­nıl­dı­ğı­na dik­kat çek­ti.

Karadenizli-Yaylacılara-İlginç-Cezalar-1Ka­mu Ce­za­sı da Var

Kah­vehane ya­sa­ğı dı­şın­da pa­ra ce­za­sı da alan köy­lü­le­rin bir kıs­mı­nın ce­za­yı öde­ye­me­di­ği için  de­ne­tim­li ser­best­lik ya­sa­sı kap­sa­mın­da ka­mu iş­le­rin­de gö­rev­len­di­ril­di­ği öğ­re­nil­di. Muh­tar gö­ze­ti­min­de ka­mu hiz­me­tin­de ça­lı­şan köy­lü­ler ca­mi, me­zar­lık te­miz­le­me, du­var ör­me ve ka­zık çak­ma gi­bi fa­ali­yet­ler­de ça­lı­şı­yor.

En Büyük Ceza

Ce­za alan yay­la­cı­lar­dan B.Ş. ‘kah­ve­ha­ne ya­sa­ğı­’nın çok ağır gel­di­ği­ni be­lir­te­rek, “Bi­ze ve­re­bi­le­cek­le­ri en ağır ce­za­yı ver­di­ler. Ben ak­şa­ma ka­dar ev­de mi otu­ra­yım? Gün­düz ba­ğa bah­çe­ye ça­lış­ma­ya gi­di­yo­ruz, ak­şam da köy kah­ve­ha­ne­ye gi­dip ar­ka­daş­lar­la, dost­lar­la mu­hab­bet edip yor­gun­luk atı­yo­ruz. Bu ce­za­ya iti­raz ede­ce­ği­z” di­ye ko­nuş­tu.

Kaynak: Bilal Şahin / Bugün Gazetesi

Editör: TE Bilisim