Giresun ve Gümüşhane sınırında bulunan HES barajında PKK'lıların saldırdığı görevlilerden yaralı olarak hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Adil Bülbül'ün sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Giresun'un Doğançay ilçesi ile Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırında bulunan Yaşmaklı Barajı çalışanlarına teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan elektrik teknikerinin durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. 
 
Giresun A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Tuncer Öztürk, yaralı elektrik teknikeri Adil Bülbül'ün sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
 
Öztürk, “Hastamızın sol göğüs kısmında bir kurşun giriş noktası vardı ve göğüs arka kısmından kurşun çıkmıştı. Bize geldiğinde durumu orta kötü vaziyetteydi. Göğüs cerrahisi ve kalp damar cerrahisinden arkadaşlar ile değerlendirdik. Tomografiden sonra acil operasyona aldık. Operasyondan batın ile akciğeri ayıran zarda kurşuna bağlı zedelenme olduğu ve buradan bol miktarda kanama olduğu gözüktü. Genel cerrahi uzmanımız da operasyona girdi, operasyondan akciğerin parankimi dediğimiz dokusunda çok bir zarar yoktu, diyafram dediğimiz zarı onardık. Göğüs tüpü ve diren takılarak operasyon sonlandırıldı” dedi.
 
Hastanın ameliyattan sonra solunumunu kendi başına yapabildiğini belirten Opr. Dr. Öztürk, “Hastamız şu aşamada makinaya bağlı değil, kendi imkanları ile soluyabiliyor. Ameliyattan sonra genel durumu orta iyi diyebiliriz. İnşallah bir sıkıntı yaşamadan günlük hayatına geri dönecektir” ifadelerini kullandı.
 
adil-bulbul-1.jpg
 
GİRESUN VALİSİ HASAN KARAHAN'DAN ZİYARET
 
Giresun Valisi Hasan Karahan, bugün Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi ile Giresun’un Doğankent ilçesi sınırında bulunan Yaşmaklı Barajı'na teröristlerin düzenlediği saldırıda yaralanan elektrik teknikeri Adil Bülbül’ün durumu hakkında doktorlardan bilgi alarak, Bülbül’ün yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Sabah saatlerinde Yaşmaklı Barajı'nda HES işçisi olarak çalışan ve bir arıza kontrolü için gittiği yerde terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu yaralanan elektrik teknikeri Adil Bülbül'ü hastanede ziyaret eden Vali Karahan, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, “Doğankent, Güce, Gümüşhane Kürtün tarafında böyle bir hareketlilik olduğunu biliyorduk” dedi.
 
Karahan, “Terör örgütü elemanlarının HES'e bomba düzeneği yerleştirme çalışmaları sırasında arıza ekibinin tesadüfen ya da arızaya takip amacıyla oraya gitmesi sonucunda bu karşılaşma meydana geliyor ve bizim teknik ekip bomba olduğunu fark edip geri ayrılırken HES in olduğu baraj bölgesinden teröristler fark ediyor ve ateş ediyorlar. Maalesef bir arkadaşımız yaralı ve şu an hastanemizde ameliyat edildi. Sağlık durumu ciddiyetini korumakla beraber iyi. Ameliyat başarılı geçti. İnşallah toparlayacak en kısa zamanda. Bölgemizde Doğankent, Güce, Gümüşhane Kürtün tarafında böyle bir hareketlilik olduğunu biliyorduk. Ekiplerimiz de teyakkuzda. Takip ve operasyonlar hemen başlatıldı. İzleme faaliyetlerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“AMAÇLARI SES GETİRECEK KOLAY EYLEMLER”

“Onların amaçları bizimle sıcak temas değil, böyle ses getirici eylem anlamında kolay eylemler” diyen Karahan, “Biz her türlü imkan ve teknik ekibi kullanarak izleme ve takip faaliyetimiz devam ediyor” diye konuştu.

Yaralının yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ahmet Bal ve Başhekim Tuncer Öztürk’ten yaralının son durumu hakkında bilgi alan Vali Karahan, sürecin yakından takip edildiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim