Gümüşhane'de terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandığı, havanın aydınlanmasıyla gerçekleştirilen arama tarama faaliyetlerinde çatışma yaşanan bölgede 1 kalaşnikof tüfek ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün, sözde "Karadeniz açılım" grubuna yönelik kentte yürütülen operasyonlar neticesinde teröristlerle sıcak temas sağlandığı belirtildi.

Jandarma timlerinin arama tarama faaliyetlerini sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yürütülen operasyonlar neticesinde Kürtün ilçesi Damlı köyü Yaylacık Yaylası mevkinde pusu faaliyetleri yürüten jandarma timlerimizce bugün saat 01.37'de 3 kişi oldukları değerlendirilen teröristlerle sıcak temas sağlanmış, akabinde teröristler Yurttepe Yaylası istikametine kaçmış ve yine o bölgede konuşlanmış, diğer timlerimiz ile saat 02.28'de ikinci kez sıcak temas sağlanmıştır."

Karadeniz'de yeni keşif! Fatih Sondaj Gemisi yeni bir kuyu kazıyor Karadeniz'de yeni keşif! Fatih Sondaj Gemisi yeni bir kuyu kazıyor

Havanın aydınlanmasıyla arama tarama faaliyetleri icra edildiğinin belirtildiği açıklamada, 1 kalaşnikof ile içindeki 30 merminin çatışma yaşanan bölgede bulunduğu, halen operasyon ve arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü kaydedildi.

Editör: TE Bilisim