Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Doğu Karadeniz Bölgesi’ni uluslararası alanda tanıtmaya devam ediyor.Son yıllarda yapılan yurt dışı tanıtımların meyvelerini vermeye başlamasının ardından yurtdışı tanıtımlara hız veren DOKA, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinin en büyük alışveriş merkezi Red Sea Mall’de bölgeyi tanıtan stand açtı. Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon’un birlikte tanıtıldığı standın açılışını Heyet Başkanı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Suudi Prensi Abdallah Bin Suud Bin Mohammed Alsuud yaptı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm bakımından en önemli pazarı konumundaki Suudi Arabistan’ın en büyük kentlerinden olan Cidde’de gerçekleştirilen organizasyona Doğu Karadeniz’de faaliyet gösteren seyahat acenteleri de katılarak, çok sayıda Suudi muadilleriyle tanıtım, işbirliği ve bağlantı gerçekleştirdiler.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizm alanında yaşanan gelişmelerin bölge olarak, ülke olarak kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ederek, Arapları turist olarak değil misafir olarak gördüklerini söyledi. Yurtdışı tanıtımların önemine de değinen Başkan Gümrükçüoğlu, son 4 yılda yapılan tanıtımlarla alınan mesafenin hiçkimse tarafından inkar edilemeyeceğini ifade etti.

Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı! Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı!

8 Mart’ta sona erecek organizasyon ile bölge firmalarının desteklenmesi, Suudi turizm pazarın büyütülmesi hedeflenmiş bu sayede firmaların muhtemel bağlantılarını güçlendirmeleri ve yeni bağlantılar kazanmaları amaçlandı. Acente temsilcileri organizasyonu son derece faydalı bulduklarını belirterek birçok görüşme gerçekleştirdiklerini, bu şekilde İstanbul firmaları üzerinden gerçekleştirilen turizm hareketini bölge firmalarına kaydırarak prosedürü azaltmayı, güveni ve katma değeri artırmayı hedeflediklerini ifade ettiler. –

TRABZON

KAYNAK :sondakika

Editör: TE Bilisim