Fırının işletmecisi Yavuz Kutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ürettikleri ekmeğin tamamen organik olduğunu söyleyerek bu tip ekmekleri sipariş üzerine hazırladıklarını belirtti.

AĞIRLIĞI 10 KİLO, BOYU 1,50 METREYİ GEÇİYOR
Ekmeğin üretiminde hiç bir katkı maddesi kullanmadıklarını söyleyen Kutlu, "Ekmeğin ağırlığı 10 kilo, boyu ise 1.50 metreyi geçiyor. Bu ekmeği sipariş üzerine hazırlıyoruz. Gurbetçiler bizlere bu ekmeği sipariş veriyorlar. Bizler de onların istediği büyüklükte ekmeği imal ediyoruz. Ekmeğin pişme süresi 3 saate yakın. Ekmek ekşi maya hamurundan üretildiği için tazeliğini 10 güne kadar koruyor. Bu tip büyüklükteki ekmeği genellikle bayramlarda daha çok üretiyoruz. Çünkü memleketi ziyarete gelen vatandaşlar geri dönüşte ekmeği alarak beraberlerinde götürüyorlar. Bu ekmeği sipariş üzerine hazırlamadık, ustanın içinden gelmiş yapmış ve bu ekmeği 20 liradan satıyorum" dedi.
 
 
Ustalar arası rekabet sonucu bu kadar büyük bir ekmeğin ortaya çıktığını söyleyen Kutlu, şöyle devam etti:
 
"Ustalarımız çok marifetli oldukları için sürekli olarak bir yarış içerisindeler. Bir hafta öncesine kadar başka bir ustam da 5 metre uzunluğa sahip pide üretmişti. Bu durumda diğer ustam kıskanmış böyle büyük bir ekmek yapmış. Bu ekmek bu zamana kadar yaptığımız en büyük ekmek. Sipariş verilen büyük ekmekleri yuvarlak yapıyorduk, çünkü müşteri öyle istiyor ve küreğe sığmadığı için üretimi zor oluyordu. Ustam böyle bir ekmeği yaparak zoru başarmış aslında. Ekmek 3 saat boyunca fırında kaldı ve görüldüğü gibi nar gibi kıpkırmızı."
 
Müşteriler ise tezgahta bir buçuk metre uzunluğundaki ekmeği görünce ekmeğin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ekmek bütün halde satılamayınca, parça halinde satıldı.
 
 
Editör: TE Bilisim