Karadeniz bölgesi kemençe turizmi ile tanıştı. Kemençe ve Kültür Parkı Projesi kapsamında yapılan 5.8 metre büyüklüğündeki dev kemençe sayesinde Giresun’un Görele ilçesi bugünlerde farklı bir turizm faaliyetine ev sahipliği yapmaya başladı.

DOKA ve Görele belediyesinin ortak katkılarıyla Kemençe Kültür Müzesini ziyaret için ilk tur otobüsü ilçeye geldi. Müzenin ilk misafirleri sergilenen kemençelere hayran kalırken, kemençe ustası Ali Kol kemençenin tarihi, yapılışı ve kemençe üstatları hakkında ziyaretçilere bilgiler verdi.

KemençeTurizmi-3Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise; “ilçemiz ilk defa Kemençe ve Kültür Müzesi ile birlikte turizmle tanıştı. Görele’ye bu yaz 2 Bin tur otobüsü ile yaklaşık 100 bin bekliyoruz. İlçemizde yapımını tamamlayarak, hizmete açtığımız Görele Kemençe ve Kültür Müzemiz ilk misafirlerini karşıladı. Görele’yi turizmle tanıştırdık. Şuanda çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiği Kemençe Kültür Müzemizi turizm gözdesi haline dönüştüreceğiz. Bunda emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KemençeTurizmi-4Tur yetkilileri de Kemençe ve Kültür Müzesini ziyaret etmekten dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim