Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rum kesiminin Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını eleştirerek, "Biz Kıbrıs'ta çözüm için müzakere yürütürken Rum kesiminin sondaj çalışmaları için gemiyi bölgeye getirdiğini gördük. Rum tarafının çözüm konusunda samimiyetsiz olduğunun göstergesidir. Bu tek taraflı adımlara karşı bizim de atacağımız adımlar olacaktır" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gambiya Dışişleri Bakanı ile görüşmesi sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Sonuçsuz kalan Kıbrıs görüşmelerine ilişkin Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ın etrafındaki her türlü rezervlerde, Kıbrıs Türk halkının da hakkı vardır. Rum tarafı da bunu inkar etmiyor söylemlerinde. Fakat tek taraflı faaliyetleri yürütüyor. Biz Kıbrıs'ta çözüm için müzakere yürütürken Rum kesiminin sondaj çalışmaları için gemiyi bölgeye getirdiğini gördük. Rum tarafının çözüm konusunda samimiyetsiz olduğunun da göstergesidir. Çözüme odaklanacağı yerde provoke edecek şekilde sondaj çalışmalarını tek taraflı yürütmeye çalıştı. Samimi olmadıkları için bir sonuç elde edilemedi. Rumların tek taraflı faaliyetlerine duyarsız kalamayız. Enerji Bakanlığı ile beraber atılacak adımlar konusunda işbirliği içerisindeyiz. Bu tek taraflı adımlara karşı bizim de atacağımız adımlar olacaktır" ifadelerini kullandı.    

"VATANDAŞLARIMIZIN AB'YE BAKIŞI ÖZELLİKLE 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA NEGATİF YÖNDE DEĞİŞTİ" 

Türkiye -AB ilişkilerine değinen Çavuşoğlu, "AB ile hernekadar  bazı konularda sıkıntılar yaşasak da belli düzeyde diyaloğumuzu sürdürüyoruz. Beklentimiz Türkiye'nin üyeliği konusunda AB'nin daha samimi davranması. Ortak çıkarlar açısından yaklaşılmalı. Sadece ihtiyaç duyulduğunda değil her zaman Türkiye'nin önemi bilinmeli. Vatandaşlarımızın AB'ye bakışı özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra negatif yönde değişti. AB'nin yanlış, taraflı tutumu. FETÖ'culara, teröristlere destek vermesinden dolayı vatandaşlarımızın AB ve ülkelerine güveni azaldı. Tüm bu konuları ayın 25'inde gündeme getireceğiz" açıklamasında bulundu. 

(KÖRFEZ KRİZİ) "CUMHURBAŞKANIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BÖLGEYE  BİR ZİYARETTE BULUNMAK İSTER" 

Körfez krizine ilişkin Çavuşoğlu, "Krizin çözülmesi için bir çok ülke ile temas halindeyiz bunlardan bir tanesi de ABD. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'nın çalışmalarını, çabalarını destekliyoruz. Çabalarını da olumlu buluyoruz. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki süreçte bölgeye bir ziyarette bulunmak ister sorunların çözülmesi amacıyla. Takvim belli olunca kamuoyu ile paylaşırız. İnşallah kısa süre içinde hepimiz üzen kardeşliğe yakışmayan sorun çözülür. Bölgeye barış ve istikrar geri gelir" dedi. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim