İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurban bayramı için hazırlanan Alibeyköy Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde kurbanlıkları inceledi, hayvan sahipleri ile görüştü. Topbaş ayrıca kurban kesim makinelerini de inceleyerek çalışma yönetimi hakkında bilgiler verdi.

Kurban Bayramı yaklaşırken hazırlıklara devam ettiklerini anlatan Topbaş, "Mahalle araları ve sokaklara kadar her tarafta kurban satışı ve kesimi görürdük. 15 milyonluk bir şehirde kurban kesimi noktaları oluşturmak ve insanlarımızın o alışkanlıklarından vazgeçirmek çok kolay değil" dedi.

"BU ARTIK PROFESYONEL BİR İŞ"

Bir vecibeyi yerine getirirken hassas olunması gerektiğiması belirten Topbaş, "Canlı varlık olan kurbanları keserken onların da hayat sahibi olduğunu bilmek lazım. Rabbimizin mana alemindeki anlamını bilemeyiz. Mutlaka bir hikmeti vardır. Bir de sosyal bir vaka. Belediye olarak biz de İstanbul'da ilk geldiğimiz zamanlarda ciddi sorunlar vardı. Kurban kesim noktaları yoktu. Satış noktaları hijyen olmayan, sıkıntılı ortamlarda bu işlemler yapılırdı. Milli Eğitim Bakanlığı ve İSMEK'le birlikte kurban kesimiyle ilgili bin 125 kişiye eğitim de verdik. Anadolu'da memleketinden hayvan kesimini bilen insan, şehre gelince aynı reflekslerin olduğunu zaederek kesmeye çalışıyor. Kolunu bacağını kesiyor ve yaralanmalar oluyor. Halbuki bu artık profesyonel bir iş. Doğru yapmak lazım. Bunu bilenlere vermek lazım" diye konuştu. 

 İSTANBUL'DAKİ KURBAN KESİM YERLERİ

Karadeniz'de yeni keşif! Fatih Sondaj Gemisi yeni bir kuyu kazıyor Karadeniz'de yeni keşif! Fatih Sondaj Gemisi yeni bir kuyu kazıyor

Kadir Topbaş, "Şu anda İstanbul'da 244 bin metrekarelik alanda kesimhane ve hayvan satış noktamız var. 7 kesim ve pazarlama hayvan satış noktamız var. Bunun 4'ü Avrupa, 3'ü Asya yakasında. Burada takriben toplamında 12 bin büyükbaş, 2 bin civarı küçükbaş hayvan burada alıcılarını ve kesimi bekliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim