Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği'nden edindiği bilgiye göre, hava yolu şirketi, ülkedeki ilk operasyonunu 17 Ağustos'ta Sierra Leoneli hacı adaylarını Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine taşıyarak yaptı.

İlk gün 268 kişiyi Cidde'ye ulaştıran THY'nin, üç gün içinde 800 hacı adayını kutsal topraklara ulaştıracağı öğrenildi.

DRONE GÖRÜNCE SORDUĞU SORUYLA TANINMIŞTI

Köyünde yapılan TV çekimleri sırasında ilk kez drone ile karşılaştığında sorduğu "Bunun biraz daha büyüğünü yapıp beni Hicaz'a götürebilir misin?" sorusuyla sosyal medyada tanınmasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleriyle hacı olma hayaline kavuşacak Ganalı Abdullah, bu sabah Türkiye'ye geldi. 

TERMİNALDE KARŞILANDI

Gana'nın başkenti Akra'dan THY'ye ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na ulaşan Al Hassan Abdullah'a, özel bir şirketin yöneticisi Muhammed Fawzi Aminu Amadu eşlik etti.

Abdullah'ı, terminalde Gana Dostuk ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Cihad Gökdemir ile Türkiye'de ağırlayacak, ismini açıklanmasını istemeyen bir polis memuru karşıladı.

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE DUA EDİYORUM"

Ganalı Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da olmaktan çok mutlu olduğunu, Allah'ın gücü ve izniyle bu güzellikleri yaşadığını anlattı. Hayata gelişinden itibaren böyle bir şansın geleceği günü beklediğini ifade eden Abdullah, "Böyle bir güzelliği yaşattığı için Allah'a çokça şükrediyorum. Bunda emeği geçen herkese sürekli dua ediyorum. Haccın ardından Gana'ya döndüğümde bu fırsata sahip olduğu için huzurla uyuyabileceğim." dedi.

Rize’de ilk teravih namazı kılındı Rize’de ilk teravih namazı kılındı

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim