Bursa’da Maviform firmasına tarafından üretilen Mavijet, uzay ve hava taşıtları, inşaat ve dekorasyon, makine sanayii, otomotiv, cam, tekstil ve mobilya endüstrisi gibi alanlarla kullanılıyor. Dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Maviform firması, yaptığı kesimlerle ise birçok teknoloji severin dikkatini çekiyor. Cihazın telefondan saate, laptoptan ete kadar birçok şeyi saniyeler içerisinde kestiğini belirten Maviform firmasının sahibi Mustafa Özkan, “Şu anda bu cihaz Amerika ve Almanya’da çok yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bizde yüzde 84’ü yerli olmak üzere üretimini gerçekleştirdik. Mavijet markasıyla dünya markası olmayı hedefliyoruz. Su jeti makinesi su ile kumun birleşmesiyle birçok şeyi kesebilmektedir. 0,10 milimetreden, 250 milimetreye kadar dünyadaki bütün maddeleri kesebilir. Hem de aynı uç ve aynı makine ile bu işlemleri gerçekleştirebiliyoruz. Yanma, atma, moleküler özellikleri hiçbir şekilde su jeti ile kestiğiniz zaman değişmiyor” dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi

Şu anda savunma sanayii, uçak sanayi gemi sanayinde mermer cam sektörü reklam sektörlerinde bu cihazların kullanıldığını ifade eden Özkan, “Türkiye’de daha yeni yaygınlaşıyor. Makinemizde 3,5 ve 6 eksen modelleri ile boru profilden tutun birçok maddeyi kesebiliyor. Bugün bir boru lazeri 600 bin Euro olmasına rağmen bizde 200 bin Euro civarında. Aslında Türkiye’de sanayici yavaş yavaş bilinçlenmeye başladı. Yüzde 84 yerli malı belgemiz var. Makinenin pompa ve CNC’sini kendimiz üretmekteyiz. Pompasını Türkiye’de üreten tek firmayız” diye konuştu.

Özkan, “Reklam sektöründe 2-3 makine gerekeceğine su jeti ile bunu çözebilirler. Cam sektöründe kapı camları, fırın camları, aynalar bununla kesilebilir. Metal sektöründe kalıp çelikten paslanmaz malzemelerin kesilmesine kadar her şey kesilebilir. Pompalarımızı stokta bulunduruyoruz. 200 takım yedek parçamız var. Müşterimize 24 saat hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.
Uras Benlioğlu'nun su jeti aletiyle uyguladığı deneyler ise sosyal medyada büyük ilgi gördü. İlk deneyinde eski laptopunu 4'e bölen Benlioğlu, daha sonra ise çalar saati, telefonu, et parçasını ve kemiği pürüzsüz bir şekilde kesiyor.

Samet Doğru - Abdullah Çibir
 

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim