Hayrabolu Belediye Başkanlığı tarafından "CHP'li Belediyeden Sinan Akçıl'a 15 Temmuz linci" haberiyle ilgili gönderilen tekzip metni şu şekilde;        

 http://www.haber7.com/unlulerin-dunyasi/haber/2383448-chpli-belediyeden-sinan-akcila-15-temmuz-linci  linki ile 21/07/2017 tarihinde internet sitesinde ‘’CHP'li Belediyeden Sinan Akçıl’a 15 Temmuz linci’’ başlığı ile yayınlanan haber, kamuoyunu yanıltıcı ve gerçek dışı bilgiler içerdiğinden müvekkil Hayrabolu Belediye Başkanlığı’na vekaleten kamuoyunun doğru bilgilendirmesini sağlamak amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
   Müvekkil Hayrabolu Başkanlığı’nca ilçemizde 10 – 13 Ağustos tarihleri arasındaki Ayçiçeği Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenecek konserler için Sinan Akçıl ile müvekkil Belediye arasında imzalanmış herhangi bir sözleşme bulunmadığı gibi kendisi ile sözlü bir görüşme ve anlaşma da olmamıştır. Dolayısıyla, konserinin iptal edildiği yönündeki haberler tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Sinan Akçıl’ın tek yanlı, haber değeri olmayan ve tamamen şahsi düşüncelerine yer verdiği paylaşımına itibar edilerek haber yapılmasını basın meslek ilkerine ve basın etiğine aykırıdır.
   Haber içeriğinde geçen ifadelerde Sinan Akçıl’ın 15 Temmuz etkinliklerine katılması nedeniyle konserin iptal edildiği belirtilmiştir. Bu suretle, asılsız haberlere mesnetsiz şekilde gerekçe oluşturmaya çalışılarak böylelikle gerek müvekkil idareyi temsil eden Belediye Başkanımıza gerekse müvekkil idarenin kurumsal itibarına yönelik haksız ithamlarda bulunulmuştur. Son derece çirkin ve hukuksuz haberler internet ortamında, yazılı ve görsel basında geniş kitlelere ulaşmış, kurumsal itibarımız büyük ölçüde zedelenmiştir.
    Hal böyle iken; söz konusu haber başlığı, haberin sunuluş tarzı ve haber içeriğinde ifadeler gerçeklerle örtüşmemekte ve kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim