HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM'deki grup toplantısının ardından gazetecilerin çıkarılan bedelli askerlikle ilgili sorularını yanıtladı. "Askerlik zorunlu olmaktan çıkarılsın" diyen Demirtaş, bedelli askerlik kararını eleştirdi.

SAVUNDUĞUMUZ VİCDANİ RET HAKKI

"Bir defa bizim savunduğumuz şey, vicdani ret hakkıdır. Zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır askerlik. 'Parası olan, durumu iyi olan, yada zengin olan bu parayı bir çırpıda verebilecek olan askere gitmesin, yine fakir yoksul fukara askerlik yapsın' demek adaletsizliktir. Biliyorum bedelli askerlik bekleyen çok insan var. Fakat kalıcı çözüm bu değil.

"ASKERLİK GÖNÜLLÜ OLSUN"

Zorunlu askerliği kaldıralım. Gönüllü olsun askerlik. Ve askerlik yapmayanlar belli bir kamu hizmetiyle topluma başka şekilde hizmet sunup faydalı olsunlar. Bedelli askerlik kanunu çıkarılacaksa bundan elde edilecek kaynağın yine savunma sanayine aktarılması fikri iyi fikir değil. Ben olsam mesela, sarayın bu kadar gideri olacak. Sarayın elektrik faturasını bile ödemek zor. Bari oraya aktarsınlar. Sarayın giderlerini kim nasıl karşılayacak. Onu en azından ödeyelim yoksulluk çekmesinler sarayda"

Editör: TE Bilisim