İzmir'deki şehit yakınları "Babalar Günü"nde Kadifekale Hava Şehitliği'nde duygulu anlar yaşadı.

Kadifekale Hava Şehitliği'nde kimi babası kimi de evladı için kucakladı soğuk mezar taşlarını. Evladına hasret ae babaların gözyaşı yağmura karıştı. Bazı şehit mezarlarındaki ağaçların dallarında futbol takımlarının atkıları asılı dururken, bir şehit mezarına bırakılmış şekerler yürek dağladı.

"O 'babam' kelimesini hiç unutmuyorum"

Diyarbakır'da geçen yıl şehit olan Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in babası Mehmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başta şehit babaları olmak üzere tüm babaların Babalar Günü'nü kutladı.

Tarif edilmez bir acı yaşadıklarını dile getiren Çelik, "Ben 'Bırak gel oğlum' dedim. 'Baba nasıl gelirim, burada arkadaşlarım savaşırken ben nasıl rahat gezerim, nasıl uyurum, yerim, içerim?' dedi. 'Alnımıza yazılıysa çekeriz bu acıyı.' dedi. Bu konuşmamızdan 3 gün sonra şehit oldu." diye konuştu.

Oğluyla son konuşmasını ve kendisine "Babam" diye seslenişini unutamadığını ifade eden Çelik, "En son bana konuştuğunda 'Babam' dedi. O seslenişini hiç unutmuyorum. O 'babam' kelimesini hiç unutmuyorum." dedi.

Ae Mesude Çelik de şehit oğlunun kendisine olan sevgisi nedeniyle kızına ismini verdiğini belirterek, geride acılı eşi ve 2 çocuğu ile kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

 "O bize gelemedi, biz ona geldik"

Hatay'ın Serinyol ilçesinde 2003 yılında şehit olan Jandarma Çavuş Mustafa Mutlu'nun babası Kasım Mutlu da oğlunun şehit olmasının üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen acısının ilk günkü gibi taze olduğunu dile getirdi.

"Oğlumuz bizlere gelemeyeceği için haliyle biz ona geldik. İnşallah bunu kabrinde hissetmiştir." diyen Mutlu, şunları söyledi:

"Orada görüşürüz, bir tek umudumuz odur. Ama şunu da biliyoruz ki şu vatan var olduğu müddetçe muhakkak şehitler olacaktır. Ne mutlu bize ki biz de bir şehit babasıyız. İnşallah daha az şehitler olur bu vatan uğruna artık." 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim