Balıkesir'in Kepsut ilçesinde yaşayan Bozbek kardeşler, çello ve bağlama çalıyor. Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Okulu'nu bitiren ve Balıkesir Güzel Sanatlar Lisesi'ne başlayan 16 yaşındaki Merve Bozbek, "Nuri Dağdelen hocam sayesinde müzikle tanıştım. Piyano ana branşımız, aynı zamanda çello çalıyorum. Darbuka ve melodika da çalabiliyorum. Ailem Kepsut'a 35 kilometre uzaklıkta bulunan Kızıloluk köyünde yaşıyor. Bana ve kardeşime her zaman destek oluyorlar. Üzerimizde onların çok ciddi emekleri var. Hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.
Okulun tatil olduğu günlerde köyde şalvarını giyip tarla ve bahçe işlerinde çalışan genç kız, elinden çelloyu düşürmüyor.

Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi

Kardeşi Ramazan Bozbek ise, 7 yaşından bu yana çaldığı bağlamanın hayatının bir parçası olduğunu söyleyerek, "Kütahya Güzel Sanatlar Lisesi'nde okuyorum. Aynı zamanda darbuka da çalıyorum. Hocalarım çok emeği oldu, ben de gayret ettim. Kendimi daha da geliştirerek iyi yerlere gelmek istiyorum" dedi.

Boş zamanlarında kendi ektikleri tarlaya girerek biber ve domates toplayan öğrenciler, köy hayatına da yardımcı olurken, aynı zamanda enstrüman çalmayı da ihmal etmiyor. Çaldıkları bağlamayı ve çelloyu köy hayatlarının bir parçası haline getiren Bozbek kardeşlerin en büyük destekçisi babaları Mehmet Bozbek ise kömür madeninde işçi olarak çalışıyor. Baba Bozbek, "Ben kömür madeninde çalışıyorum. Onlardan hiç bir şeyi esirgemiyorum. Kızımın çaldığı çello benim bir aylık maaşıma eşit. Ama biriktirerek ona bir çello aldım" şeklinde konuştu.

Erdal Küçük

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim