Konya’nın Ereğli ilçesinde doğuştan yemek borusu olmayan ve yapılan haberlerin ulusal ve yerel basında yer almasının ardından tedavi ettirilerek sağlığına kavuşan 1,5 yaşındaki Veli Ömer bebeğin aesi, televizyonlara çıktığı gerekçesiyle dini nikahlı eşi tarafından terk edildi. 

Ereğli ilçesinde doğuştan yemek borusu olmayan 1,5 yaşındaki Veli Ömer Koç, midesinden açılan delik sayesinde şırınga ile besleniyordu. Oğlunun rahatsızlığı karşısında çaresiz kalan ae Sevgi Başaran, yapılan bir haberle kendilerine yardım edilmesini istemişti. Aenin bu feryadının ardından sağlık Bakanlığı ve hayırseverler seferber oldu. Devreye giren Sağlık Bakanlığı Veli Ömer bebeği, özel bir ambulansla Ankara’ya götürdü. Veli Ömer bebeğe, gerçekleştirilen ameliyat sonrası yapay yemek borusu takıldı.

Meta uygulamaları çöktü: Erişim problemi yaşanıyor Meta uygulamaları çöktü: Erişim problemi yaşanıyor

Küçük Veli Ömer babasız kaldı

Ameliyat sonrası ağız yoluyla beslenmeye başlayan Veli Ömer, sağlığına kavuşmayı beklerken bu kez de babasız kaldı. Oğlunun sağlığına kavuşmasıyla büyük mutluluk yaşayan ae Sevgi Başaran'ın, dini nikahlı eşi tarafından kendisinden habersiz televizyonlara çıktığı gerekçesiyle terk edildiği iddia edildi. Sevgi Başaran’ın eşinin, “Bana sormadan televizyona çıktın artık sizi istemiyorum” diyerek çekip gittiği öne sürüldü. Eşi tarafından terk edildikten sonra teyzesi tarafından sahip çıkılan Sevgi Başaran, “Televizyona çıktık haber olduk. Haber olduktan sonra Ömer ameliyat oldu, ameliyatı güzel geçti. Artık ağzından beslenebiliyor. Yemek borusunu yaptılar birleşim oldu ama hala bazı sıkıntıları var. Çünkü bazen yutamıyor, daraldığı zaman. Tek başıma Ankara’ya götürüyorum. Orada da hastanede anestezi veriyorlar yutması daha kolay oluyor” dedi.

Teyzesinin yanında kalmaya başladığını ifade eden Sevgi Başaran, “Bu süreçte hep teyzemin yanında kaldım çünkü eşim ‘sen televizyona çıktın’ diye kabul etmedi. Ben de geri dönmek istemedim. Çocuğum için gittim, iyi ki de gitmişim. ‘Sen televizyona çıktın benden izinsiz, benim bundan sonra sana kapım kapalı gelme’ deyince ben de gitmedim” diye konuştu.

 “Yuvam yıkıldı ama çocuğum sağlığına kavuştu”
 
Yardım istediği için pişman olmadığını söyleyen Sevgi Başaran, “Keşke daha önce çıksaydım. Bilseydim bu şekilde olacağını daha önce çıkardım. Hiç olmazsa Ömer acı çekmezdi, ben de vicdan azabı çekmezdim. Eşimle resmi nikahımız olmadığı için Ömer’in velayeti hep benim üzerimde kaldı. Resmi nikah kıymadı ilk eşinden resmi nikahı olduğu için ondan ayrılmadı. Televizyona çıktıktan sonra ‘ben istemiyorum gelmeyeceksin bundan sonra’ dedi. ‘Senin benimle işin yok’ artık dedi. Ama çıktığıma pişman değilim şu an olsun yine çıkarım. Ömer iyileşti sağlığına kavuştu ya yine olsa yine çıkarım. Benim için önemli olan çocuğumun sağlığıydı. Yuvam yıkıldı ama çocuğum sağlığına kavuştu. Önemli olan çocuğumun sağlığına kavuşmasıdır” dedi.
 
Teyzesi sahip çıktı

Onları evine alan teyze Aynur Çetiner ise “Kocası televizyona çıktı diye terk etti ama o da çocuğunun sağlığı için çıktı, başka yanlış bir şey yapmadı. Yanlış bir hareket yapsa da terk etse haklıydı. Sevgi’nin kendisine de söyledim ‘kızım ben sana kapımı açarım ama maddi yönden yardımcı olamam. Benim de durumum belli’ dedim. O da bana ‘tamam teyze senin bana o kadar yardımcı olman ve bana kapını açman da yeter’ dedi. Çok şükür bugünümüze ev işlerinde bana yardımcı oluyor ama çocuğu rahatsız olduğu için yardımcı olmasını istemiyorum ‘sen çocuğuna bak yeter, Ömer’i ağlatma Ömer’i susuz koyma, mamasız koyma Ömer ile çok ilgilen diyorum. Sevgi hala bize yük olacağını düşünüyor ama kesinlikle aklına öyle bir şey getirmesin” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim