Kandilli Rasathanesi verilerine göre 01.31’deki 6.2’lik depremden sonraki 7 saatte büyüklükleri 2.7 ile 4.8 arasında değişen 95 artçı deprem meydana geldi.

Deprem uzmanları, devam eden artçılar sebebiyle hasarlı görünen binalara girmemeleri konusunda vatandaşları uyardı.

Saat 08:03'te 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi

CAN KAYBI YOK

Muğla Belediye Başkanı Osman Görün depremin bütün Muğla'da hissedildiğini söyleyerek, can kaybı yaşanmadığını dile getirdi. Görün sözlerini şöyle sürdürdü:

Elektirik hatlarında aksamalar oldu. Büyük bir kesinti söz konusu değil. Telefon sistemlerinde de bazı yerlerde aksamalar var. Büyük deprem en üst noktada oluştu. Daha düşük artçılar devam ediyor. 

50 TRAFO HASAR GÖRDÜ

Gökova Körfezi merkezli 6.3 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen yer olan Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan 200 kadar elelektrik trafosundan yaklaşık 50'si hasar gördü. Trafoların hasar görmesi nedeniyle ilçedeki birçok yerde elektrik kesintisi meydana geldi. Trafoların onarımı için ekipler harekete geçti. Büyük bölümünün onarınının tamamlandığı, diğerlerindeki çalışmaların sürdüğü belirtildi. Onarılan trafoların bulunduğu bölgelere tekrar elektrik verildiği kaydedildi.

TEKNELERDE HASAR OLUŞTU

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da ufak tefek hasarların  olduğunu, panik yaşayanların sokaklarda, bahçelerde, otellerin geniş alanlarında  toplandığını kaydetti.

Hastanelere genelde korkudan dolayı sıkıntılar yaşayanların intikal  ettiğini belirten Kocadon, "Kimse Bodrum'da tatilde olan akrabalarını merak  etmesin, can kaybı yok. Belediye ekipleri çöken bir yolumuz vardı onu tadilat  etti. Toprak kaymasını düzeltti, aksaklıklar gideriliyor. Elektrik kesintileri  nedeniyle çalışmalar sürüyor. Direklerin devrilme ihtimaline karşı kontrollü  elektrik veriliyor. Oluşan dalgalar nedeniyle limanda demirli bulunan teknelerin  ipleri koptu. Teknelerde hasar oluştu." ifadelerini kullandı.

Yaralanan kişilerden Furkan Gözyuma, otelde çalıştığı sırada  sarsıntıyı hissedince ikinci kattan kendisini zemine bıraktığını, bu nedenle sol  ayağında kırıklar olduğunu dile getirdi.

Marmaris Devlet Hastanesine yaşadıkları panikle hafif yaralanan 15  kişinin başvurduğu öğrenildi

 

Kış bitmedi! Meteoroloji'den yeni uyarı: 7 kentte kuvvetli yağış bekleniyor Kış bitmedi! Meteoroloji'den yeni uyarı: 7 kentte kuvvetli yağış bekleniyor

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim