Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki duruşma salonunda görülen davanın beşinci celsesinin öğleden sonraki bölümünde bir kısım müştekilerin avukatı Emrullah Beytar, sanık Öztürk'e savunmasında yanlış ya da yalan söylediği bir bölüm olup olmadığını, Akıncı Üssü'nde bulunduğu sürede sivil şahıs görüp görmediğini sordu.

Sanık Öztürk de yanılabileceğini ama asla yalan söylemeyeceğini belirterek, Akıncı Üssü'nde 15 Temmuz'da koruması ve emir astsubayı dışında sivil şahıs görmediğini söyledi.

Avukat Beytar, iddianamede yer alan kamera görüntülerini anımsatarak, görüntülerde Öztürk'ün önünde yer alan sivil şahsın Öztürk tarafından görülmemesinin mümkün olmadığını, sanık Akın Öztürk'ün mahkemeyi ve kamuoyunu yanıltıcı, yalan beyanda bulunduğunu kaydetti. Bunun üzerine de sanık Akın Öztürk, "Buyurun, suç duyurusunda bulunun." dedi. 

''BURADA KOMUTAN YOK''

Sanık Kubilay Selçuk da Akın Öztürk'e soru sordu. Selçuk'un, Öztürk'e "Sayın Komutanım" şeklinde hitap etmesi üzerine, salonda bulunan müştekiler tepki gösterdi. Öztürk de "Komutanım yok" diyerek Selçuk'u uyardı. Müştekilerin tepkisinin sürmesi üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray da "Burada komutan yok, herkes sanık" diyerek Kubilay Selçuk'u uyardı.

Kış bitmedi! Meteoroloji'den yeni uyarı: 7 kentte kuvvetli yağış bekleniyor Kış bitmedi! Meteoroloji'den yeni uyarı: 7 kentte kuvvetli yağış bekleniyor

Kubilay Selçuk'un, "Akıncı Üssü'nde bulunduğunuz sürede Genelkurmay Başkanının 'Bu uçaklar nereye gidiyor' şeklinde sorusu oldu mu? Orada Sayın Genelkurmay Başkanımıza bu kalkışmanın planı, uygulamasıyla alakalı herhangi bilgi verdiğime dair gözleminiz oldu mu?" sorularına sanık Akın Öztürk, "hayır" yanıtını verdi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim