Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Kurtulmuş, OHAL'in 3 ay daha uzatılması talebine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın TBMM'ye arz edileceğini söyledi.

Kurtulmuş, "Milli Güvenlik Kurulu kendi uhdesinde olan OHAL'in uzatılması ile ilgili konuda Bakanlar Kurulumuza tavsiye kararında bulundu. Bakanlar Kurulumuzda da MGK'nın kararı ele alınarak 19 Nisan 2017 yani bu Çarşamba günü saat 01:00'dan itibaren OHAL'in 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin TBMM'ye konunun arz edilmesiyle ilgili yazı kaleme alındı ve Bakanlar Kurulu Kararı imzalandı. Bundan sonra TBMM'ye gelecektir ve umuyorum ki Olağanüstü hal 3 ay daha uzatılacaktır." dedi.

OHAL'in Türkiye için bir fantezi ya da hükümetin elini rahatlatsın diye yapılan bir uygulama olmadığının altını çizen Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye 15 Temmuzda darbenin kıyısından dönmüştür, uçurumun kenarından kurtarılmıştır ve ondan sonraki süreçte darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü başta olmak üzere devletin içine sızmış olan, kamu kurum ve kuruluşlarına gizlenmiş olan FETÖ'cü eşkıyalar başta olmak üzere, terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlar ile çok amansız bir mücadele yürütülmektedir."

Editör: TE Bilisim