Kurban çalışmaları vesilesiyle dünyanın dört bir yanına ulaşan gönüllüler, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmekle kalmıyor; aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik projelerle de onların yanında yer alıyor. Cami, mescit, su kuyusu, eğitim merkezi, yetimhane gibi birçok proje gerçekleştiriyor. Ağırlıklı olarak kriz ve savaş ve kuraklığın hüküm sürdüğü bölgelerde kurban çalışması yapılıyor. Deniz Feneri Derneği kurban gönüllüleri, bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimlerini ve dağıtımlarını gerçekleştiriyor.

Arakan 

Büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’a bağlı Arakan eyaleti Sittwe bölgesinde Müslümanların yaşadığı bölgelerde kurban kesimi yapıldı. 

Derneğin ekipleri, Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da 350 hisse, kurban ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

 

Suriyeli mültecilerle kurban

Suriye krizinin altıncı yılına girdiği bu Kurban Bayramında bağışçıların önceliklerinden birisi Suriyeli mülteciler oldu. Türkiye dışında Suriye içerisinde bağışı yapılan hisseler kesimi yapılarak Suriyeli iç savaş mağdurlarına dağıtıldı. 

Çatışmaların eksik olmadığı Ortadoğu’da dağıtımlar

Filistin, Irak, Lübnan, Suriye, , Yemen gibi problemlerin ve çatışmaların eksik olmadığı yerlerde ihtiyaç sahibi aileler için bağışlanan kurbanların kesimleri yapılarak dağıtımları yapıldı.

Filistin-Gazze

Deniz Feneri Derneği, Filistinli ihtiyaç sahiplerini unutmuyor. Bağışçıların büyük önem verdiği bölgede gönüllülerimiz, abluka altında özgürlüklerinden mahrum olarak yaşamak zorunda bırakılan Filistin ve Gazze’de toplam 65 hisse kurban kesimi gerçekleştirdi.

Afrika'da Kurban

Gönüllü ekipler, Afrika’da yoğun bir kurban çalışması yürüttü. Afrika’da çok sayıda su kuyusu projesi yürüten derneğimiz, bu sene ihtiyaç duyulan birçok ülkede kurban çalışması yaparak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştı.

Somali'de 420 hisse kurban kesilerek dağıtılmaya başladı.  Afrika’nın diğer ülkelerinde de kurban kesimleri ve dağıtımları yapıldı.

Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi

Filipinler - Moro

Deniz Feneri Deneği Gönüllüleri, Filipinler-Moro’da yaşayan Müslümanlar için bağışlanan 350 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Pakistan, Afganistan

Zorlu yaşam şartlarının hakim olduğu ülkelerden olan Pakistan’da 350, Afganistan’da 350, hisselik kurbanın kesimi gerçekleştirildi. 

Balkanlar

Deneğin gönüllü  ekipleri Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, ve Makedonya’da kurban çalışması gerçekleştirdi. Balkanlardaki farklı ülke ve bölgelerde toplam 721 hisse kurban ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Av. Mehmet Cengiz’in bayram mesajı

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: “Bir kurban bayramında daha dünyadaki mazlum ve mağdur müslüman kardeşlerimiz için yollara düştük. Muhtaçlara elimizi, soframızı ve gönlümüzü açarak kardeşliğin tadını yüreğimizde hissetmeye sizlerden aldığımız emanetleri kardeşlerinize ulaştırmak için bir kez daha yollara revan olduk. Kurban, inananların Yaradan’a bağlılıklarını gösterdiği, Onun rızasını kazanmak için gerçekleştirdiği bir ibadettir. Allah rızası için kesilen tüm kurbanlarınızı şimdiden Allah cc kabul etsin”.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim