Resmi Gazete'de yayımlanan 694 sayılı KHK'da yer alan düzenlemeyle,  Aksaray'ın Sultanhanı beldesi, Yeşiltömek köyünü de kapsayacak şekilde ilçe oldu.

Ayrıca Akdere, Çamurlu, Dereiçi, Gümüşdere,  Karaosmaniye, Kayaköy,  Kazimiye, Köprücü, Liman, Osmaniye, Sarp ve Üçkardeş köylerini kapsayacak şekilde  Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesi de ilçe yapıldı.

Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi

KHK'da, kurulan ilçelerin personel ihtiyacını karşılamak üzere çeşitli  kurum ve kuruluşlara ait yeni kadrolar tahsis edilirken, bu kadrolara yapılacak  atama işlemlerinin, merkezi yönetim bütçe kanunlarındaki sınırlamalara bir yıl  süreyle tabi olmayacağı düzenlendi.

SULTANHANI SAKİNLERİ BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan yeni Kanun  Hükmünde Kararname (KHK) ile ilçe yapılan Aksaray'ın Sultanhanı beldesinin  sakinleri, büyük sevinç yaşadı.

Bugün yayınlanan KHK ile Aksaray'ın 8. ilçesi olan Sultanhanı'ndaki  vatandaşlar, kararı sevinçle karşıladı. Aksaray-Konya karayolunun 35.  kilometresinde Belediye Başkanı Fahri Solak'ı davul zurna eşliğinde karşılayan  vatandaşlar, burada Solak'ı omuzlara aldı.

Daha sonra yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile Sultanhanı ilçesine  gelen Solak ve beraberindeki vatandaşlar, ilçenin sembolü olan Sultanhanı  Kervansarayı önünde toplandı. Burada kurban keserek, tekbirler getiren  vatandaşlar, daha sonra hanın arkasında şükür namazı kıldı, dua etti.

"DUALARIMIZ SONUNDA KABUL OLDU"

Solak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe olmanın  mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bugün KHK ile alınan kararı büyük sevinçle karşıladıklarını, ilçede  adeta bir bayram havası olduğunu dile getiren Solak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımıza miettarız. Dualarımız sonunda kabul oldu. Burada  dünyanın en büyük kervansarayı var. Ayrıca Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi  burada mevcut. Sultanhanı, nüfusu 10 binin üzerinde olan bir ilçe.  Cumhurbaşkanımız bunu bize bahşetti. Allah ondan razı olsun. 3 yıldan beri bunun  mücadelesini veriyorduk. Halkımız yıllardır bu günü bekliyordu. Allah herkesten  razı olsun."

"BELDELİK BİZE YAKIŞMIYORDU AMA BEKLENEN HASRET BUGÜN SONA ERDİ"

Vatandaşlardan Murat Demirhan ise yıllardır bu günü beklediklerini  vurgulayarak, "Önce Allah'ın izni ile daha sonra Cumhurbaşkanımız ve belediye  başkanımız sayesinde bugün bu kararın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası kalabalık bir  nüfusa sahip. Beldelik bize yakışmıyordu ama beklenen hasret bugün sona erdi. Çok  mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim