‘Kudüs’te Kurban Aksa’da bayram’ sloganıyla kurban çalışmalarını yürüten Mirasımız Derneği, yaptığı kurban çalışmalarının yanı sıra, her bayramda Kudüs’te yüzlerce çocuğu giydiriyor. Bu kurban bayramında da şimdiye kadar bin 800 çocuğa bayramlık giysilerini teslim eden dernek, hayırseverlerin bağışları ile bayramın birinci gününe kadar üç bine yakın çocuğa bayramlıklarını teslim etmeyi planlıyor.

Bir kurban hisse bedeli 950 TL

Çalışma sahası sadece Kudüs ve civarı olan Mirasımız Derneği, yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl hisse bedelini 950 Türk Lirası olarak belirleyen dernekten yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en pahalı şehirlerinin başında Kudüs’ün geldiğine ve Müslümanların burada zor şartlar altında yaşadığına dikkat çekilerek, “Bunu İsrail bilinçli yapıyor. Hayat pahalılığı bilerek yüksek tutuluyor ki Müslümanlar Kudüs’te barınamasınlar ve şehri terk etsinler. İşgalci İsrail’in bu politikasına rağmen Müslümanlar direniyorlar. Mescid-i Aksa’yı canları pahasına koruyan Kudüslü Müslümanların yanında yer aldığımızı göstermek için kurbanlarımızı her yıl olduğu gibi bu yıl da Kudüs’te kesiyoruz” denildi.

“Arefe gününe kadar vekalet alıyoruz”

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala aylarca et yüzü görmemiş, hatta boğazlarından hiç et geçmemiş çocukların var olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Bu abartı falan değil. İmkanı olan kardeşlerimiz Kudüs’e gidip iki gün geçirseler bu şehirde yaşanan ızdırabı iliklerine kadar hissedeceklerdir. Mirasımız olarak Kudüs’te keseceğimiz kurbanlar ile Mescid-i Aksa’da nöbet tutan kardeşlerimizi sevindirmeye gayret edeceğiz. Vekalet yoluyla bize verilen hisseleri inşallah bayramın ikinci günü kesip vekalet sahiplerine kurbanlarının kesildiğini SMS ile bildireceğiz. Hisse veren vatandaşlarımızın kurbanlarının videolarını da kendileriyle paylaşıyoruz. Arefe gününe kadar vekalet alıyoruz. Vekalet vermek isteyen kardeşlerimiz derneğimizin web sitesinden ya da 0212-524 0101 no.lu telefonunu arayarak gerekli bilgileri alabilirler” ifadeleri kullanıldı.

Rıfat Fırat

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim