Kurban Bayramı'nın alışıldık manzaralarına bu yıl yenileri eklendi. Rize'de 800 kiloluk gözü bağlı bir boğa, çay bahçesinde peşindekilere saldırdı. Ankara'da ise bir boğa kentin en önemli alışveriş merkezlerinden birine daldı, güvenlik görevlileri çareyi kaçmakta buldu.

Türkiye genelinde binlerce acemi kasabın kurban yerine kendini kestiği Kurban Bayramı'nda, birçok kurbanlık boğa da kaçtı. Bayramın ikinci günü de yeni kaçışların haberleri gelmeye devam ediyor.

AVM'YE GİRDİ

Bir kurbanlık boğa, başkent Ankara'nın en popüler alışveriş merkezlerinden Ankamall'a girdi. AVM'ye gelen vatandaşlar karşılarında gözü dönmüş boğayı görünce adeta şok yaşadı.

Güvenlik görevlileri ise çareyi boğanın önünden kaçmakta buldu. Yaşanan korku dolu anlar vatandaşlar tarafından görüntülendi. Boğa, uzun uğraşlar sonucunda yakalandı.

İSTANBUL

İstanbul Sancaktepe'de ise bir boğayı kesime götüren kasaplar hastanelik oldu. Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, boğanın kuyruğunu tutan kişiye sert bir şekilde çifte attığı görülüyor. Çiftelerden nasibini hayvanı iten bir kişi de alıyor. Kasapların elinden kurtulan boğa, diğer hayvanların arasına kaçmayı başarıyor.

RİZE

Bayramın en sıra dışı görüntülerinden biri ise, Rize'den geldi. Selimiye köyünde sahibinin elinden kaçan 800 kiloluk boğa, daldığı çay tarlasında kendisini yakalamaya çalışanları kovaladı. Boğanın saldırdığı bir kişi, üç metre yükseklikten düştü.

Gözleri bağlı hayvanı ekipler uyuşturucu iğneyle yakalayabildi. Kocalamaca sırasında çevrede yaşayanların evlerin balkonlarına çıkarak boğayı seyrettiği görüldü.

BURSA

Bursa'da sahibinin bir anlık dalgınlığından yararlanarak kaçan boğayı yakalamak için birçok kişi seferber oldu. Uzun süre peşinden koşulan boğanın önüne gelen çocuklara çarpmaması büyük bir faciayı önledi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim