Sigara paketleri değişiyor Sigara paketleri değişiyor

Serkan Üstüner - Haber7.com / Özel Haber

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi kulisler de hareketlenmeye başladı. Genel seçimlerden büyük bir zaferle çıkan Cumhur ittifakı bir süre önce gerekli şartların oluşmadığı gerekçesiyle yerel seçimlerde yola ayrı ayrı çıkacaklarını açıklamışlardı. Ancak CHP, HDP, İP ve SP’nin sıkı bir iş birliği içinde olması AK Parti ve MHP tabanını rahatsız etti. Tabandan gelen kuvvetli ittifak istekleri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli dün Külliye’de bir araya geldiler. Yeniden ittifakın masaya yatırıldığı görüşmeden çıkan sonuç belli oldu.

ŞU ANDA 9 İL BELİRLENDİ

MHP ve AK Parti kaynaklarından aldığımız çok özel kulis bilgilerine göre: Toplamda şimdilik 9 il belirlendi. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Osmaniye, Manisa, Bursa, Ordu.

İki partide ortak adaylar üzerinden lehte çekilme kararı aldılar. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Ordu’da AK Parti adayı desteklenecek. Geri kalan illerde, Mersin, Manisa, Osmaniye’de MHP adayları desteklenecek. MHP aynı zamanda bazı iller için teşkilat yoklaması yapacak ve o şehirdeki teşkilatın nabzını ölçecek.

KESİN ADAYLAR VE KUVVETLE İHTİMAL ADAYLAR

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için mevcut Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün. AK Parti’de de İstanbul ve Ankara adayları kuvvetle muhtemel belirlendi. İstanbul için Binali Yıldırım, Ankara içinse Mehmet Özhaseki'nin ismi artık garanti gibi.

KAYNAK: HABER7

Editör: TE Bilisim