Esenler Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıl dönümünde "Yeniden Direniş Yeniden Diriliş İçin Meydanlardayız" sloganıyla düzenledikleri etkinliklerine devam etti.

15 Temmuz Şehitler Parkı'nda demokrasi nöbetine başlayan binlerce Esenler'de yaşayan Vatandaş, 2016 metre bayrakla Dörtyol Meydanı'na yürüdü. Yoğun ilgi gösterilen yürüyüşte vatandaşlar 15 Temmuz ruhunu yeniden canlandırdı.

BAYRAK VAR İSE BİZ VARIZ

2016 metre bayrakla demokrasi nöbetine katılmaktan dolayı hem hüznü hem sevinci bir arada yaşadığını ifade eden Nuran Yardım, şöyle konuştu:

Buraya 15 Temmuz şehitlerimiz anmak, demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmak için geldik. Hem 2016 metrelik bayrağı hem de elimde bir başka bayrağı tutuyorum. Bu çok güzel bir duygu. Buraya sırf bu muazzam duyguyu yaşamak için geldim. 15 Temmuz gecesi ben de dışarıya çıkmıştım ve havalimanına yürümüştüm ve sabaha kadar orada kalmıştım. Şimdi de sanki tekrar o günleri yaşıyorum. Bayrak benim için can ve vatan demektir. Bayrak varsa biz varız.

TÜRKİYE DÜNYAYA GÜCÜNÜ GÖSTERDİ

15 Temmuz'un yıl dönümünde demokrasi nöbetleri için binlerce insanla birlikte sokağa inen Metehan Yiğit, "Ömer Halisdemir bizim için kahramandır. Her zaman da öyle olacak ve kalbimizde sönmeyecek. Allah tüm askerlerimizden ve polislerimizden razı olsun. Türkiye dünyaya gücünü, hâkimiyetini ve yenilmez bir ülke olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu. 

Sigara paketleri değişiyor Sigara paketleri değişiyor

"Diriliş Nöbeti" adında düzenlenen etkinliğine katılan engelli oğluyla katılan Bayrağımız için canımız feda. Oğlum da vatanımız, bayrağımız ve şehitlerimiz için gelmek istedi diye konuşurken, nöbete yine oğluyla gelen Mustafa Yamaç Terör örgütleri bir daha bize yaklaşamazlar. Bizler onları perişan ederiz. Ayrıca Ömer Halisdemir bizim için kahramandır ifadelerini kullandı.

Esenlerli vatandaşlarla birlikte yürüyüş yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, 15 Temmuz şehitlerine rahmet ve gazilere acil şifalar diledi.

Esenler Belediyesi, 11 Temmuz Salı günü başladığı etkinliklerine, 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece, yüz binlerce kişiyle birlikte Dörtyol Meydanında tutacağı "Diriliş Nöbeti" ile son verecek.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim