Şimdi benzer durum İsrail için geçerli. İsrail, Filistinli bir direnişçiyi idam etmek için harekete geçti.

21 Temmuz’da Batı Şeria’da Filistin topraklarını işgal eden 3 Yahudi’yi öldürmekle suçlanan 19 yaşındaki Filistinli genç Ömer el Abed, yaralı olarak yakalanmıştı.
İsrail Başbakanı Netanyahu, yaralı halde esir alınan Filistinli için “artık bunlara idam cezası vermenin zamanı geldi" demişti.

Netanyahu’nun idam talebi İsrail kabinesinde hemen karşılık buldu. Savunma Bakanı Lieberman, Eğitim Bakanı Naftali Beett, İstihbarat Bakanı Yisrael Katz gibi ırkçı isimler, teklife destek verdi.

İsrail Ordusundan yapılan açıklamada İsrail’de yasaların idam cezasını öngörmediği belirtildi. Ancak buna rağmen bir çok yargı mensubunun idam cezasının uygulanması yönünde olumlu görüş bildirdiği biliniyor.

İsrail’de idam cezası anayasada var, Yahudilerin dini gerekçeleri nedeniyle uygulanmıyor, bu nedenle ortak yargı kararının alınması bekleniyor.

Eğer İsrail Başbakanı Netanyahu, bakanlar ve üst düzey yargı üyelerinin dediği olur ve idam cezasına “evet” denilirse, 19 yaşındaki Filistinli genç infaz edilecek.

Aslında bu İsrail için yeni bir durum değil.

1 Ekim 2015’ten itibaren 300’e yakın Filistinli, üçüncü intifada olarak adlandırılan süreçte, katledildi. Bunların çoğunluğu direniş eylemcisiydi, eylem girişiminde bulundukları an sokak ortasında asker, polis, ajan veya silahlı Yahudiler tarafından, yargısız infaz edildi, hem de kameralar önünde.

İsrail yargısız infazı yapıyor, bunun hesabını kimseye vermiyor şimdi infazı yargı yoluyla uygulamayı planlıyorlar. İşte bu tartışma 27 Temmuz’dan beri gündemde fakat ne ABD ne AB’nin umurunda olmadı.

Türkiye’de idam gündeme geldiği andan itibaren kıyameti koparan ABD ve AB ülkeleri, İsrail Başbakanının “artık idamı getirme zamanı geldi” açıklamasını duymadı.
Hadi bunu duymadılar, İsrail’de günlerdir bakanların konuştuğu, yargı üyelerinin üzerine yorum yaptığı, gazetelerin haber verdiği idam tartışmalarını da mı duymadılar?

Mutlaka duymuşlardır da duymazlıktan geliyorlardır.
Zira İsrail idamı getirirse infaz edeceği kişi gariban Filistinli.
Üstelik o Filistinli zaten idam olmasa da sokak ortasında yargısız infazla katlediliyor.
Dahası var, Filistinliyi katleden İsrail, ailesinin üyelerini hapse atıyor, evlerini yıkıyor, toplu ceza yöntemi uyguluyor.

ABD ve AB, İsrail idam ederse Filistinliyi idam edeceği için bu durum umurlarında bile olmuyor.

Ama Türkiye’de idam gelirse, ipin ucunda FETÖ’cüler olacak, PKK’lılar olacak.
Kendi koruyup, kolladıkları teröristler idam edilecek. Belki de bundan dolayı mesele “Türkiye’de idam” olunca bas bas bağırıyorlar.

Taha Dağlı-Haber7

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldı Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldı

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim