Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında,  örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı hakim ve savcıların cep  telefonları ve bilgisayarındaki yazışmalar deşifre edildi.
 
Yazışmalarda, hakim ve savcılara, "bağımsız Kürdistan'a destek",  "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması" ve  "Türkiye'nin teröre destek verdiği" iddialarına ilişkin başlatılan uluslararası  kampanyalara katılmaları talimatı verildiği belirlendi. Talimatlardaki, "HE  bizzat takip ediyor", "HE'nin desteklenmesini istediği bir konu" denilerek, terör  örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in konuyu bizzat takip ettiği belirtiliyor.
 
Amerikan Beyaz Saray "whitehouse.gov" adresli resmi internet  sitesinde, 2014'te Kuzey Irak'taki Kürdistan Bölgesi'nin bağımsızlığına destek  amacıyla bir imza kampanyası başlatıldı. Örgüte bağlı Cihan Haber Ajansı da  temmuz ayında söz konusu kampanyaya ilişkin bir haber hazırlayarak, abonelerine  sundu.
 
Örgütün yargı imamlarından eski hakim Nurullah Arslan'ın deşifre  edilen ByLock yazışmalarında, Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinden Irak'ın  kuzeyindeki bölgede bağımsız bir Kürt devleti kurulması için başlatılan  kampanyaya katılmaları yönünde örgüt mensuplarına talimat verdiği belirlendi.  Arslan'ın kendisine bağlı yargı mensuplarına "Önemli" notu ile gönderdiği  mesajda, "Abi, yeni gelen bilgi, elimizdeki tablete aşağıdaki VPN'i (internete  başka bir IP adresi üzerinden bağlanmayı sağlayan hizmet) indiriyoruz. Mutlaka oy  kullanmalıyız. Zor olsa bile HE (hocaefendi) bunu bizzat takip ediyor." ifadesini  kullandı.
 
ByLock üzerinden gönderilen mesajlarda, oylamaya katılma yöntemleri de  anlatıldı. Mesajda, "VPNGATE diye hızlı indirilen çok kolay VPN programı var. O  kullanılabilir. Sayı düşse de temkinli yoldan gidelim. ABD Türkiye anketi...  Dikkat, abiler, Shu, Eagle kullandığımız hz telefonlarından bu işlemleri  yapmıyoruz. Buna dikkat edelim. Ya kafelerden temiz makinelerle ya da bedava VPN  servisleriyle yapıyoruz. VPNGATE, Tuelbear gibi, yanlışlık olmasın. Bizim  USB'lerle bu işleri yapmıyoruz. Abiler her bir kişi için hedef 50 oy. Aşağıda  daha kolay bir sistem var. Tekrar oy sayısını arttıralım inşallah." denildi.
 
Hedef günlük 10 bin imza
 
Aynı kampanyanın desteklenmesi amacıyla yargı mensuplarına gönderilen  "Çok önemli ve son 9 gün" konulu başka bir ByLock mesajında ise örgüt  üyelerinden, VPN kullanarak üç ayrı e-mail hesabı alıp, 1 Ocak'a kadar imza  kampanyasına katılmaları istendi. Mesajda, oy kullanma yöntemleri anlatıldıktan  sonra şu ifadeler kullanıldı:
 
"Muhterem abiler, bu hizmetimiz için önemli bir husus. Sivillere bu  konu açılmayacak ama birimler, öğretmen ve öğrenci, uygun noname bir mail alıp  VPN ile girilerek iz bırakmadan yapılabilir. Sadece nonemi alınmış maile gelen  linki onaylayacağız. Becerebilen her bir abimiz bunu uygulamaya çalışmalı.  öğretmen, öğrenci vs herkes kendisine hedef verilen sayıda farklı mail açıp  farklı imzalar atacak. Muhterem abiler, Beyaz Saray imza kampanyası konusunu  kendileri sürekli olarak soruyor ve çok önemsiyor. Sayı şu an 1000 civarında... 1  Ocak'a kadar günlük ortalama 10 bin imza olmalı ki hedefe ulaşabilelim. Herkesten  ciddi destek bekliyoruz. Kesinlikle cemaat kimliği bilinen hesap ve mecralar topa  girmemeli. Bize bulaşmamalı... TR içinde sivil bölge ile paylaşmayalım bu  bilgiyi... Onlar girmemeli... Özellikle TR içinde VPN ile girişe azami dikkat  edilmeli... Günlük olarak toplam ulaşılan imza rakamını akşamları vereceğiz."
 
"HE'nin (Fetullah Gülen) desteklenmesini istediği bir konu"
 
Yazışmalara göre, yine Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde,  "Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye, terörü destekleyen ülke ilan  edilmeli ve ABD ile ittifakına son verilmeli" başlığı ile başlatılan imza  kampanyasına da destek verildi.
 
Üyelere ByLock üzerinden, "Bu tarz dilekçelere Beyaz Saray tarafından  yanıt verilmesi için 30 gün içinde 100 bin imza toplanması gerekiyor. Şu an imza  sayısı 2900 kadar olmuş. Beyaz Saray'ın resmi internet sitesinde 'Cumhurbaşkanı  Erdoğan liderliğindeki Türkiye, terörü destekleyen devlet ilan edilmeli ve  Amerika ile ittifakına son verilmelidir' başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı"  denilerek, oylamaya nasıl katılınacağı ayrıntılarıyla anlatıldı.
 
"Change.org" adlı internet sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan aleyhinde başlatılan kampanya için de örgüt üyelerine 2016'nın ocak  ayında destekleme talimatı verildi. ByLock'ta deşifre edilen yazışmalardan  "Change org önemli" başlığıyla yer alan duyuruda FETÖ mensuplarına, "HE'nin  desteklenmesini istediği bir konu. Allah yardımcınız olsun. Change.org'daki  kampanya. Kampanyanın muhatabı Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Fatou Bensouda  imza kampanyası başlığı. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı işlediği nefret  suçlarından dolayı uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılayın." talimatı verildi.
 
İmza kampanyalarına katılan örgüt mensuplarına, daha güvenli olacağı  gerekçesiyle Türkçe isimler yerine yabancı isim kullanmaları yönündeki talimatlar  da dikkati çekti.
 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim