FETÖ'ye ilişkin Konya'da görülen davada tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'ün Yunanistan'a kaçarken yakalanan eşi, meslekten ihraç edilen doktor ve bot kaptanı tutuklandı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Yunanistan'a kaçarken  yakalanan Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin Konya'da görülen davada  tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'ün eşi  B.A. ve oğlu  B.S.A. ile Bursa'da görev yaparken FETÖ üyeliğinden ihraç edilen eski doktor H.A.  ve eşi S.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

 Atayün'ün eşi B.A'nın ve oğlu B.S.A'nın Konya'dan karayolu ile Fethiye  ilçesine geldiği, burada gün boyu vakit geçirdikten sonra Bursa'da görev yaparken  FETÖ üyeliğinden ihraç edilen eski doktor H.A. ve eşi S.A. ile buluşarak bota  bindikleri öğrenildi. Atayün'ün eşi ve oğlunun emniyette susma hakkını  kullandıkları aktarıldı.

Sigara paketleri değişiyor Sigara paketleri değişiyor

 Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Muğla Sıtkı Koçman  Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten  sonra adliyeye sevk edildi.  Adliyeye sevk edilen zanlılardan Atayün'ün eşi B.A. ile Bursa'da görev  yaparken FETÖ üyeliğinden ihraç edilen eski doktor M.A. ve bot kaptanı H.A.  tutuklandı. Atayün’ün oğlu B.S.A. ve S.A. adli kontrol şartı ile serbest  bırakıldı.

BOTA BİNERKEN SUÇ ÜSTÜ YAKALANDILAR 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekipleri, FETÖ üyeliğinden tutuklu yargılanan Atayün'ün, eşi B.A. ve oğlu B.S.A  ile Bursa'da görev yaparken FETÖ üyeliğinden ihraç edilen eski doktor H.A. ve eşi  S.A'nın Fethiye'den Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı bilgisine ulaşmıştı. Harekete  geçen ekipler, 34 saatlik takip sonucu gerçekleştirilen operasyonda, 26 Ağustos  cumartesi günü yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Rodos Adası'na geçmek için  balıkçı barınağında bota binen 4 kişi ile bot kaptanı M.A'yı gözaltına almıştı. Şüphelilerden Atayün'ün eşi B.A'da örgütün şifreli haberleşme programı  ByLock tespit edilmişti.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim