Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu'nda konuşmasında, CHP lideri Kemal Kııçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe değindi.

Erdoğan, bu yürüyüşün, birlik olunması gereken zamanda bulunulmasına rağmen düzenlendiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

'YOLLAR YÜRÜMEKLE AŞINMAZ'

''Burada bir şeyi daha söylemem lazım. Dayanışmamız çok önemli. Biz bir beraber iri ve diri olursak Türkiye'yi kimse yakalayamaz. Ama gel gör ki, bakıyorsunuz bizim hukuka saygımız var, anayasamız var deyip, anayasayı aşağı alacak şekilde vatandaşı sokağa çağırmak ne kendilerinin ne ülkenin yararınadır.

Rahmetli Demirel'i anmadan geçemeyeceğim, 'Yollar yürümekle aşınmaz'. Yürümekle aşınacağını sanıyorlarsa bu mümkün değil.

Eğer bu yolla hukuk elde edeceklerini zaediyorlarsa bu da mümkün değil, çünkü hukukta böyle bir kaide yok.

'ORTADA BİR OLAY VAR'

Zira ortada bir olay var!

Nedir o?

Meşhur MİT tırlarının, FETÖ'cü yargı mensupları tarafından durdurularak dünyaya servis edilmesi ve bu işin içinde rol alan kişinin, bu rolünü başka meslektaşı ile paylaşarak attığı adımlar ve neticesinde ülkede ciddi bir skandalın yaşandığı bir süreç var.

Tüm olaylar olurken, bazı STK'ların kalkıp da yargının bu zatla ilgili vermiş olduğu karara adeta destek çıkıyormuş gibi anasayasının 138. maddesini çiğniyor olmasının izahı yoktur. Eğer yargı bu tür baskılar altında kalırsa biz yargıdan adaleti nasıl bekleyeceğiz?

CHP'YE KURUM İÇİ ADALET SORUSU

Ürkeklik, yargıya baskı, kusura bakmayın adaletin gelişini sağlamaz, öyle elde adalet pankartı taşımak da adaleti getirmez. Parlamentoda kürsüde adalet için ne diyeceksen de!

Ama istediğin adalet kadar sen de adaletli davran. Başında olduğun kurumda ne kadar adalet var?''

'138. MADDE SADECE SİYASETÇİLER İÇİN DEĞİL'

Erdoğan, kuvvetler ayrılığına da dikkat çekerek ''Bu konuda söylenecek bir şey varsa bunu söylersiniz. Ama baskı unsuru olma gayreti içine girerseniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz, A'dan Z'ye herkes için çalışır ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın.'' şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, ''Böyle bir Ramazan ayı içinde milleti sokağa dökmek suretiyle bu tür yürüyüşe başlamak doğru bir şey değil'' dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim