Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan aldığı bilgiye göre; elektrik kesintilerinden etkilenen illerdeki toplam hedef kitlenin yüzde 85'inde bu kesintinin kaldırıldığını, saat 20.00 itibariyle yüzde 100 oranında enerji ihtiyacının karşılanmış olacağını bildirdi.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI FARKLI KONUŞTU: GÜNLERCE SÜREBİLİR

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul'daki elektrik kesintilerine yönelik farklı konuştu. Hüseyin Yeşil, "Elektrik kesintileri bahsi geçen nedenlerden dolayı olabilir, ama yönetimi iyi yapılamadı. 2007 yılında da 12 ilde 6 saat elektrik kesilmişti. Bu aksaklıklar bunun özelleştirme saldırısının sonucu olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Yeşil, "Bu sistem çökünce bir anda geri alınmıyor. Böyle bir çöküntü de geri almak bazı yerlerde günlerce sürebilir" dedi.

KRİZ ADIM ADIM GELDİ

"Elektrik kesintilerine yönelik üretim, iletim ve dağıtımın tek elden dağıtılmasıyla çözülebilirdi" diyen Yeşil, bundan sonraki sıkıntılara yönelik çözüm önerisini de söyledi ve şöyle dedi:

"Elektrikte üretim, iletim ve dağıtımın özelleştirilmesine son verilmesi gerekiyor. Herkesin faydalandığı bir sektörün parça parça özelleştirmesinden kaynaklandı. Bu bir anda gelinen bir durum değil adım adım gelindi buna."

TEİAŞ: BUGÜN İÇİNDE ÇÖZÜLMESİNİ ÜMİT EDİYORUZ

Türkiye Elektrik İletim A.Ş'den bir yetkili, yaptığı açıklamada "Arıza bugün içerisinde çözülür diye ümit ediyoruz" dedi.

KRİZ HALİ

Tüm ilgililerin TEİAŞ'ın Ankara-Gölbaşı'ndaki kampüsünde bulunduğunu ifade eden yetkili, "Elektrik verilmeye başlandı. İstanbul'a da elektrik vermeye başladık" dedi.

Ankara'da metro ve TBMM'ye elektrik verilmeye başlandı.

Erzurum, Samsun, Edirne, Tekirdağ ve Trabzon'a da elektrik verilmeye başlandı.
Trakya, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da elektriksiz yer kalmadı.

KESİNTİNİN SÜRDÜĞÜ YERLER

İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kesinti olan yerlere en kısa süre içerisinde elektrik verilmesine dönük çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

TÜRKİYE'DE HAYAT FELÇ OLDU!

TEİAŞ kısa süre içerisinde gelişmelerle ilgili yeni bir kamuoyu açıklamasının da yapılacağını ifade etti.
Editör: TE Bilisim