Olay 26 Mayıs 2016 tarihinde Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da yaşandı. Edinilen bilgiye göre 9 ay önce Bröndby semtindeki evlerinden “Hafta sonu için bir yerlere gideceğiz” diyerek evden ayrılan Leyla ve Hazal Olgun adlı iki kız kardeşin DEAŞ saflarında savaşmak için evden kaçtıkları anlaşılmıştı. Baba Yaşar Olgun’un yaptığı araştırmalar sonucu kızlarının İstanbul’da olduğunu öğrenince Türkiye’ye gelerek kızlarının izini sürmeye başladı.

Sigara paketleri değişiyor Sigara paketleri değişiyor

37 yıldır Danimarka’da yaşayan Yaşar Olgun Türkiye’de polisin de yardımıyla başta İstanbul olmak üzere sınır illeri Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa’da da sokak sokak dolaşarak kızlarını arıyor. Danimarka'daki bir televizyon için çekilen belgesele de konu olan hikayesini anlatan baba, bir an önce kızlarına ulaşmak için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediğini söyledi.

9 AYDIR GERİ DÖNMEDİLER

Baba Celal Olgun, kızlarına seslenerek, onları çok sevdiğini ve evlerine döndüklerinde hiçbir şekilde onlara kızmayacağını belirtti. Baba Olgun sözlerinin devamında, “Kızlarım 9 ay önce Danimarka'daki evimizden ayrıldılar ve 9 aydır geri dönmediler. En son İstanbul’un Bağcılar ilçesinde olduklarını ve orada bir otelde kaldıklarını öğrendim. Polislerin yardımıyla da yaptığım araştırmalarda, kızlarımın daha sonra taksiye binerek oradan uzaklaştıklarını mobesse kameralarından gördük ama daha sonra izleri kayboldu’’ ifadelerini kullandı.
Kızları Leyla ve Hazal’ın halen Türkiye’de olduklarından emin olduğunu belirten baba Yaşar Olgun, “Kızlarım biraz dindardı, bundan dolayı DAEŞ’e katıldıklarını düşünüyorum. 9 aydır kendi imkanlarımla aradım ama artık tıkandım. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan yardım istiyorum’’ diye konuştu.

ORHAN ERKILIÇ-MEHMET BULUT

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim