4 farklı kritere göre yapılan değerlendirmede 93.16 puanla Ortadoğu Teknik Üniversitesi ilk sırada 90, 16 puanla İstanbul Teknik Üniversitesi ikinci sırada yer aldı. Bakan Varank yaptığı konuşmada," Amacımız; bilim, teknoloji ve sanayiyi bir araya getiren üniversitelerimizi üretimin merkezinde konumlandırmaktır" dedi.
TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi", TÜBİTAK'ta düzenlenen basın toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı.

Meta uygulamaları çöktü: Erişim problemi yaşanıyor Meta uygulamaları çöktü: Erişim problemi yaşanıyor

Girişimcilik ruhunun ve yenilikçilik kültürünün gelişmesinde, üniversitelerin en önemli basamak olduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Bakan Varank," Bu nedenle bakanlık olarak, bilim ve teknoloji politikalarımızı oluştururken, sanayi stratejimizi belirlerken; üniversitelerimizle birlikte hareket ediyoruz. Bu noktada özellikle üniversite-sanayi iş birliği alanında son derece önemli destek ve teşvikler sunuyoruz. Amacımız; bilim, teknoloji ve sanayiyi bir araya getiren üniversitelerimizi üretimin merkezinde konumlandırmaktır. Dolayısıyla, girişimci ve yenilikçi üniversite endeksinin tüm bu amaçlara ulaşmada; yardımcı, yönlendirici, hatta motive edici olduğunu ifade etmek istiyorum.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim