Bayram tatilinin başlaması nedeniyle yaşanan yoğunluğa hacı adayları da eklenince Atatürk Havalimanı, tarihinin en yoğun günlerini yaşıyor. Atatürk Havalimanında beklenen yoğunluk nedeniyle yolcuların mağdur olmaması için DHMİ yetkilileri tüm önlemleri alırken, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yolcuların uçaklarını kaçırmaması için tüm pasaport bankolarını açık tutuyor. Tatilcilere hac yolcuları da eklenince Atatürk Havalimanı girişlerinde ve check-in kontuarlarında yoğunluk yaşandı.

Tatilin başladığı cuma günü 202 bin yolcu Atatürk Havalimanını kullanırken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından açıklanan verilere göre, dün 212 bin 272 yolcu sayısına ulaşıldığı açıklandı. DHMİ resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Cumartesi günü İstanbul Atatürk Havalimanından 212 bin 272 yolcuya hizmet verildi. Bin 440 uçak trafiği gerçekleşti. Cumartesi günü Antalya Havalimanında 154 bin 626 yolcuya hizmet verilirken, 900 uçak trafiği gerçekleşti. Aynı gün Dalaman Havalimanında 23 bin 680 yolcuya hizmet verildi, 88 uçuş trafiği gerçekleşti.
Yolcular havalimanlarında yoğunluk olduğunu ve uzun bir süre check-in kontuarlarında sıra beklemek zorunda kaldıklarını söylediler. Bayram tatili için Almanya’dan geldiğini söyleyen Recep Acar ise “Stutgart’tan geldim. Bayram tatili için annemin babamın yanına gidiyorum. Buradan Antalya’ya uçup oradan Afyon’a geçeceğim. Ben 40 günlüğüne geldim. Havalimanında çok yoğun hele dış hatlar çok kalabalık” dedi.

Tuncer Cengiz

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim