Rize’nin Fındıklı ilçesi Çağlayan köyünde kar yağışı ile tipi nedeniyle OG dağıtım hattında yer alan direk kırılarak devrildi. Elektrik direğinin kırılması nedeniyle bölge elektriksiz kaldı.

Kar yağışı ile tipi nedeniyle devrilen elektrik direklerini ve kopan iletken hatlarını onarmak için zor şartlarda çalışmalarını aralıksız sürdüren Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ ekipleri bölgeye giderek çalışma başlatırken, çalışmalara köy halkı da destek verdi. Çoruh EDAŞ ekipleri ile köy halkının ortak çalışması sonucu elektrik direğinin yerine yenisi dikilirken, enerjisiz kalan 2 trafo bölgesine bu akşam saatlerinde yeniden enerji verilecek.

elektrik-diregi-devrildi-coruh-edas-ve-koy-halki-birlikte-onardi-(1).jpg

Konu hakkında açıklamada bulunan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Rize İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, köy halkının ekiplere destek vermesinin memnunlukla karşıladıklarını belirterek, köy halkına teşekkürlerini iletti.

Kar yağışı sonucu elektrik direğinin kırıldığını ve devrildiğini ifade eden Kadıoğlu, “Kar ve tipide çok zorlu şartlarda çalışma yürüttük. Kırsalda çalıştığımız için insan gücü söz konusu. O yüzden ekiplerimiz fedakarca çalışıyor. Bu çalışmada Çağlayan köy halkı da fedakarlık göstererek ekiplerimize yardımcı oldu. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Elektrik direğinin kırılarak devrilmesi sonucu enerjisiz kalan 2 trafo bölgemize dayanışma çerçevesinde gerçekleşen çalışma sonrasında  bu akşam yeniden enerji verebileceğiz.” dedi.

elektrik-diregi-devrildi-coruh-edas-ve-koy-halki-birlikte-onardi-(2).jpgelektrik-diregi-devrildi-coruh-edas-ve-koy-halki-birlikte-onardi-(5).jpgelektrik-diregi-devrildi-coruh-edas-ve-koy-halki-birlikte-onardi-(10).jpgelektrik-diregi-devrildi-coruh-edas-ve-koy-halki-birlikte-onardi-(8).jpg

elektrik-diregi-devrildi-coruh-edas-ve-koy-halki-birlikte-onardi-(11).jpg

elektrik-diregi-devrildi-coruh-edas-ve-koy-halki-birlikte-onardi-(7).jpgelektrik-diregi-devrildi-coruh-edas-ve-koy-halki-birlikte-onardi-(9).jpg

Editör: TE Bilisim