Ekonomi Bakanlığı, İzmir'de Katar - Türkiye İkili İş Görüşmeleri düzenliyor. Türkiye'den 200 civarında şirketin katıldığı görüşmelere, Katar tarafından Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani'nin içinde bulunduğu 90 kişilik heyet geldi.

Türk ve Katar şirketleri arasında İzmir'de devam eden ikili görüşmelerin ilk gününde önemli imzalar gelmeye başladı. Özellikle gıda sektöründe bazı firmaların anlaşmaya vardığı belirtildi.

DENİZDE 'DİREKT' DÖNEM

Bir diğer önemli anlaşma ise deniz ticaretinde yaşandı. Kocaeli Derince Limanı ile Doha Hamad Limanı arasında karşılıklı ticari gemi seferlerinin başlatılması için mutabakat varıldığı belirtildi.

Safi Derince Liman İşletmeciliği AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Safi, Katarlı Charlotte Trading and Contracting şirketiyle yürüttükleri görüşmeler sonucu kasım ayından başlamak üzere Derince ile Doha Hamad Limanı arasında konteyner, dökme ve genel kargo yükleri için karşılıklı direkt seferlerin başlatılması konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim