Estonya e-Residency Direktörü Kaspar Korjus, tarafından bir kripto para biriminin halka arzını (ICO) gerçekleştirmek istedikleri açıklandı.

Kaspar Korjus, bu arzın ne zaman gerçekleşeceğine dair bir açıklamada bulunmadı. Ancak paranın değerinin belirlenmesi için çalışmaların başladığını ifade etti.

Ev hanımları emekli oluyor! Şartlar ve başvuru detayları netleşiyor Ev hanımları emekli oluyor! Şartlar ve başvuru detayları netleşiyor

Estonya hükümeti ‘Estcoin’ olarak adlandırılacak dijital paranın arzıyla ilgili teknoloji firmalarıyla görüş alışverişinde bulunuyor.

Estcoin olarak adlandırılacak dijital paranın arzına yönelik projeye Buterin danışman oldu.

ESTONYA KRİPTO PARA GELİŞTİRME KONUSUNDA İLK RESMİ ADIMI ATTI!

Kripto para geliştirme konusunda ilk resmi adımı atan ülke Estonya oldu. Estonya küçük bir ülke olmasına rağmen teknoloji alanındaki girişkenliğiyle tanınıyor. Estonya hükümetinin kurduğu e-Vatandaşlık(e-Residency) sistemi sık sık örnek bir uygulama olarak gösteriliyor. Söz konusu sisteme üye olduğunuzda Estonya hükümetinin sunduğu elektronik hizmetlerden vatandaşı olmadan yararlanabiliyorsunuz. Bunun yanında sistem Estonya’ya ayak bile basmadan AB merkezli bir şirket kurmanıza olanak sağlıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim