Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik
 Özbek, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt'un tarım, hayvancılık ve kırsal yaşamına büyük katkı sağlayacak projenin Hazine Müsteşarlığı'nın uygun görüşleri alınarak yatırım programına konulduğunu belirtti.
 
Bayburt-Gümüşhane-Rize Kırsal Kalkınma Projesi'nin etüt ve fizibilite çalışmaları için aralarında bakanlık ve UNDP görevlilerinin bulunduğu bir ekibin kentte 11 Ağustos itibarıyla çalışmalarına başladığını kaydeden Özbek, açıklamasını şöyle tamamladı:
 
"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerekçe raporu ve ön projeleri hazırlanan projenin etüt ve fizibilite çalışmaları başlanmış olup UNDP Türkiye Ofisi tarafından yürütülen bu çalışmalar sırasında projenin esas içeriği ve kapsamı şekillendirilecektir. Etüt ve fizibilite çalışmalardan sonra gerekli kredi anlaşması imzalanarak projenin saha uygulamaları başlatılacaktır. Esas içeriği, etüt ve fizibilite çalışmaları esnasında şekillendirilecek olan proje kapsamında ilimizde, kırsal alandaki çiftçilik faaliyetlerine yönelik tohum, fidan, makine ve ahır girdi destekleri, hayvancılık faaliyetlerine yönelik destekler, suni tohumlama, kırsal altyapının iyileştirilmesi, insan kaynaklarının geliştirilmesi, kooperatifleşme ve çiftçi örgütlenmesinin desteklenmesi, pazarlama imkanlarının geliştirilmesi ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi gibi faaliyetler yapılabilecektir. Yaklaşık 30 milyon dolarlık bütçeye sahip olması beklenen Bayburt-Gümüşhane-Rize Kırsal Kalkınma Projesi ilimiz tarım, hayvancılık ve kırsal yaşamına büyük katkı sağlayacaktır."

Editör: TE Bilisim