Başbakan Ahmet Davutoğlu kıdem tazminatı ile ilgili bir düzenleme yapmadıklarını söyledi. Davutoğlu TÜRK-İŞ'te açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamaları;

KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

Kıdem tazminatı konusunda özel bir düzenleme henüz yok. Bu hususları yine hep beraber ele alacağız. Ortada bir pasta varsa o pastadan herkes payını alır. Ortada pasta yoksa herkes birbirinin tabağına bakmaya başlar. Bizim meselemiz pastayı büyütmek. Ya da bir ekmeği büyütmek, ortadaki çorbanın tasını büyütmek istiyoruz. Ortada bir tas çorba yoksa ülkeler büyük kaoslarla karşı karşıya kalırlar. Kıdem tazminatı da ülkemizin imkanları da göz önünde bulundurarak konuşulacak. Son 12 yılda temin edilen haklar korunacak ve geliştirilecek.

EMEKLİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME

Emeklilerimizle ilgili bazı çalışmalar yapıyoruz. Kamuoyunu bilgilendireceğiz. Tüm çalışan kesimlerimizin ve emeklilerimizin adalet içinde bundan istifade etmesi gerekir. Kılıçdaroğlu'nun vaatleri gerçekleşse 25 milyar lira ek açık meydana gelir. Bu açık bir sonraki dönem tarafından karşılanmaya çalışılır. Aynı bizim bizden önceki açıkları kapatmaya çalışmamız gibi.

Akaryakıtta tabela değişti: İşte güncel fiyatlar.. Akaryakıtta tabela değişti: İşte güncel fiyatlar..

Editör: TE Bilisim